HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde uyanık Çay ocağı işletmeci ‘WhatsApp çay isteme hattı’ kurdu

İlçenin Belediye Modern Çarşısında çay ocağı işletmeciliği yapan 49 yaşındaki Nurettin Küçüktuzsuz, akıllı telefonların vazgeçilmez mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden kurduğu 'çay isteme hattıyla' siparişlerini mobilden almaya başladı.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların vazgeçilmezleri arasına giren anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Tosyalı Çay ocağı işletmecisinin işlerini ciddi şekilde kolaylaştırdı. Yaptığı uygulama ile İş yerinde diyafon ve telsiz sistemine son vererek, mobil telefonundan ‘WhatsApp çay isteme hattı’ kurdu. Çay siparişlerini WhatsApp üzerinden aldığını aktaran Küçüktuzsuz, bu sisteme geçiş sürecini şöyle anlattı:

“ İlk zamanları esnaf müşterilerimizden siparişleri telsiz telefon ile alıyorduk.Fakay zamanla ses gürültü kirliliği oluşmaya başladı. Kahve içindeki müşterilerimiz rahatsız oldular. Sonra düşündüm baktım ki herkesin elinde bir akıllı cep telefonu var. Ben de kendi adıma bir grup kurarak çay siparişlerini oradan alayım dedim. Konuyu müşterilerime de aktardığımda hepsi çok akıllıca bir davranış olacağını söylediler. Ben de WhatsApp grubu kurarak, diyafon sistemini kaldırdım. Teknoloji ilerledikçe onun nimetlerinden faydalanmakta yarar var. Artık telsiz ve diyafon kullanmıyorum. Kışın fırtınalı havalarda diyafon çok cızırtı ve sürekli kabloları arıza yapıyordu. Müşterilerimden bazıları ilk duyduklarında çok şaşırdılar, hatta gülenler bile oldu. Ben oturduğum yerden siparişleri alırken, müşterilerim de kapının önüne çıkıp diyafona basmak zorunda kalmayacak, oturdukları yerden siparişlerini verecekler. İlk başlarda yadırgayanlar olduğu gibi daha sonradan tüm müşterilerimden durumdan memnun oldular.”







Editör: TE Bilisim