HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya İlçesinde geçtiğimiz günlerde tarihi Zobturoğlu camii yıkılarak hafriyat çalışmalarına başlanmıştı. Cami inşaatının temelinin kazımı sırasında kepçe operatörünün kazdığı alanda insan boyunda dev küp bulundu.

Edinilen bilgilere göre ilçenin Zobturoğlu mahallesinde Vakıflara ait olan tarihi Zobturoğlu Cami dernek tarafından hazırlanan yeni proje ile Cami inşaatına başlanma kararı alınmış ve eski cami yıkılmıştı. Yıkım esnasında caminin iç kısmında yer aldığı iddia edilen ve halk arasında rivayete göre caminin etrafından içkili ve sarhoş kişileri geçirmediğine inanılan Kürük Dede mezarı ortaya çıkmış sonrasında Mezar Müftülük ve Cami görevlileri tarafından açılarak geçici olarak Tosya Asr-i Mezarlığa defn edilmişti.

Zopturoğlu Cami hafriyat çalışmasının yapıldığı bu günlerde çalışmalar sırasında toprak altından çıkan dev küp görenleri heyecanlandırdı. Toprağı kazan kepçe operatörü iş makinesinin kovasının bir cisme çarptığını fark etti.  İş makinesinin motorunu durduran operatör kepçeden inerek hafriyat alanında bulunan işçilerle birlikte küpü çıkardı. Olay yerine gelen Tosya Belediyesi yetkilileri yaklaşık insan boyunda olan küpü üstü kapalı bir arabaya yükleyerek kazı alanından uzaklaştırdı.  

Görgü tanıklarını iddiasına göre içi boş olan küpün daha önceden buğday küpü olarak kullanıldığını ifade edildi.

(SDA-

Editör: TE Bilisim