SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Hocafakıh Mahallesi’nde evleri bakımsız olan aile kendilerine ulaşacak yardım elini bekliyor.

 Tosya ilçesine bağlı Hocafakıh mahallesinde 60 yıl önce yapılan eski evde kalan 3 kişilik yaşlı Hızlı ailesi, çatısı akan, kapı ve pencereleri eski olan evde soğuk nedeniyle tek odada yaşam mücadelesi veriyor.

Ayakkabı boyacılığı yaparak ailesinin geçimin sağlayan 52 yaşındaki Yaşar Hızlı hasta olduğu için başka bir iş yapamadığını söyledi. Soğuk kış günlerinde ilçenin cumhuriyet meydanında kurduğu boya sandığı ile ekmek parası kazanma mücadelesi veren Yaşar Hızlı soğuktan korunmak için boya sandığının yanında küçük ateşler yakarak ısınmaya çalışıyor.

Kendisi gibi sakat olan abisine bakmak için ilçenin Yukarı Berçin köyünden Tosya Merkeze gelmek zorunda olan Yaşar Hızlı ‘’Köyde ellerinde ne var ne yok satarak ilçe merkeze gelip bu evi aldık. 80 yaşındaki Abim yıllar önce köyde inek çobanlığı yapar iken yaşadığı bir kaza sonucu belinden sakatlandı. 24 defa ameliyat oldu ayağı sakat sağ omzu kırık bir durumda. O günden sonra hep geçici işlerde çalışmak zorunda kaldı. Bende ailemle köyden gelerek bu evde hem ekmek paramı kazanıyorum hem de abime bakıyorum. Allah’tan başka kimsemiz yok üç aydan üç aya devletten 680 TL maaş alıyoruz o da ilaç parasına ancak yetiyor. Gördüğünüz gibi bu evde yaşlı ve hasta üç kişi hayat mücadelesi veriyoruz. Devletimizden ve komşularımızdan Allah Razı olsun. Aldığımız maaş olmasa ayakkabı boyacılığı ile kazandığımız para yeter miydi bilemiyorum. Bu evde soğuktan duramıyoruz. Çatımız damlıyor. Doğru dürüst ev muhafazalı değil. Acil olarak kömür ihtiyacımız var” dedi.
















Editör: TE Bilisim