HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Kastamonu´nun Tosya İlçesinde akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık iki saat etkili olan yağmur nedeniyle sokaklarda su birikti, bazı işyerlerini su bastı.

Tosya’da günlük yaşamı olumsuz etkileyen yağmur saat 17.00 sıralarında başladı. Yaklaşık 2 saat devam eden yağmur nedeniyle, şehrin merkezindeki bazı ana cadde yollarında yeteri kadar mazgal olmaması sonrası esnaf isyan etti.

Küçükçay mevkiinde bakkallık yapan Ali Ençetin isimli bakkal son bir haftadır etkili olan şiddetli yağışlar sonrası adeta çileden çıkarak geçmiş dönem belediye tarafından atılan asfalt sonrası caddeye mazgal konulmamasına isyan etti.

Sosyal Medyadan akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda şiddeti yağış sonrası yağmur sularının dükkanının önünde toplanarak su birikintisi oluşturmasına ve yoldan geçen araçların bu su birikintisinden dükkanına su fışlatmasını kendine özgü üslup ile anlatarak paylaştı ve yetkililerden yardım istedi. Paylaştığı videonun sosyal medyada bir anda gündem olması sonrası www.tosyahaberleri.com haber sitemiz mağduriyet yaşayan bakkal esnafı ziyaret etti.

Haber sitemiz aracılığı ile Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e seslenen Bakkal Ali ‘’ Sayın başkanım öncelikle yeni görevinizden başarılar dilerim. Sizden ricam yaşadığım bu mağduriyete acilen çözüm bulunmasını istiyorum. İnanın son 15 gündür bu sıkıntıdan dolayı dükkanıma müşteri gelmez oldu. Yukarı Sakarya okulunu oraya bir mazgal konulu ise bu yağmur suları buraya gelmeyecek. Sizden ricam ne olur bu işe bir çözüm bulun’’dedi.

Her yağmur yağdığında benzer sıkıntılar yaşadığını kaydeden Bakkal Ali Belediye yetkililerinden yardım istedi.

Editör: TE Bilisim