HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 
KASTAMONU (İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçesi sınırları içinden geçen Tosya-Osmancık-Merzifon Devlet yolu projesi kapsamında Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, Çankırı kavşağı, Eco mevkii ve Organize sanayi çevresinde yol güzergahında bulunan arazileri ve taşınmazların kamulaştırma çalışmalarına başladı.

Tosya Belediyesi Meclis Salonunda arazi ve taşınmazların sahipleri ve karayolları yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıda ilan ve askıya çıkarılan yerlerin değer tespiti ve tebligat toplantısı yapıldı. Toplantıya çok sayıda arazi, bağ ve bahçe sahibi vatandaş katıldı. Karayolları yetkililerinin kamulaştırma yapacağı araziler üzerinde önceden değer tespit yaptığı m2 fiyatlar taşınmaz sahiplerine okunarak duyuru yapıldı.
Belediye meclis salonunun dolduran arazi sahipleri arazileri üzerinde önceden yapılan m2 fiyatları bazen kabul ederek onay verdi çoğu zamanda açıklanan m2 bedellere itiraz ederek imza atmadı.

Karayolları yetkililerince açıklanan bedeli kabul etmeyen taşınmaz sahipleri değer tespiti yapılması için hukuki yasal itiraz süreçlerini başlatarak haklarını arama yoluna gidecekler.

   (SDA-

Editör: TE Bilisim