Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Yeni Sanayi mevkiinde park halindeki bir kurtarıcının motor kısmına giren yılan, itfaiye ekipleri tarafından çıkarılarak, doğaya salındı.

Son günlerde ilçe genelinde bazı evlere giren yılanlar itfaiye ekiplerince yakalanmıştı. Son olarak geçtiğimiz hafta bir evin banyo kısmında sobanın altından çıkarılan ve oldukça zehirli olduğu iddia edilen yılan Tosya Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından ve özellikle Yılan yakalama uzmanı olan itfaiye çavuşu İsmail Altılar tarafından yakalanarak doğaya bırakılmıştı.

Bu defa Yeni Sanayide park halinde olan kurtarıcının motor kısmına giren yılan, ilk görüldüğü andan itibaren belgesel filmlerini aratmayan bir şekilde sanayi esnafına aksiyon dolu dakikalar yaşattı. Vatandaşların Tosya Belediyesi İtfaiye ekiplerine bildirmesi sonrası olay yerine gelen ekipler yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından motor kısmına giren yılına çıkararak doğaya bıraktı. İtfaiye Çavuşu İsmail Altılar yılanın yakalanması sonrası vatandaşlara ‘’gelen ihbar doğrultusunda Tosya Belediyesi ekipleri ile kısa sürede olay yerine intikal ediyoruz. Son günlerde yılan yakalama olaylarında ciddi bir artış var. Bu benim bu sene beşinci yılan yakalamam. Her defasında farklı ortam ve mekanlarda yılan yakalıyoruz. Bu kez de bir aracın motor kısmına yılan girdiğini gören vatandaşlar bizlere bildirdi, ekiplerimiz motor kısmından yılanı çıkararak doğal yaşama saldı" dedi.

Editör: TE Bilisim