Haber: Sedat Ağacıkoğlı

Tosya ilçesinde 13’ü erkek, 6’sı kız olmak üzere hafızlığını tamamlayan 19 kişi için hafızlık icazet merasimi düzenlendi. İlçede geleneksel hale gelen hafızlık merasimi bu yılda Tosya Müftülüğü organizesinde görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde başlayan ve ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği hafızlık icazet merasimine  Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, protokol üyeleri, SYT temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Düğün Salonunda kahvaltı eşliğinde başlayan hafızlık icazet töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ilahiler kasideler okundu.

Açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı yaptı. Katılımcılara hoş geldiniz dileklerini ileten Sabırlı, hafızları tebrik ederek bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.Törende konuşan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’de hafızları tebrik ederek onları yetiştiren hocalara ve destek olanlara teşekkür etti.

Salon programının ardından hafızlar kortej eşliğine önce Ulucami’ye gitti. Burada yapılan duanın ardından yine kortej eşliğinde Meraşi Abdurrahmanpaşa Camine gitti.Abdurrahman Paşa Camiinde yapılan programda hafızlar Kur’an-ı Kerim’den aşir okuyarak katılımcılara Kur’an ziyafeti verdi.

Editör: TE Bilisim