Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Genç yaşına rağmen araştırmacı kimliği ile okulda ön plana çıkan Mustafa Pazvat geçtiğimiz yıl Kastamonu’da düzenlenen Genç Hatipler Minberde Hutbe okuma yarışmasında ikinci olarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Eğitim hayatındaki başarısına önemli destek sağlayan ailesi çocuklarının ilk kitabının yayınlamanın gururunu yaşıyorlar.

Mustafa Pazvat’ın 16 yaşında kitap yazmasına teşvik eden Abdürrezzak Cami vekil imam hatibi Ahmet Selçuk Makineci ‘’ Mustafa kendi emsallerine örnek teşkil edecek bir kardeşimiz. Bu zamandan gençlerimiz internet ortamını faydalı kullanamaz iken bu kardeşimiz yaptığı araştırmalarla vatanını, milletini araştırıp böyle güzel bir kitap yazdı. Ben kendisini bu yaşta böyle güzel bir eseri kaleme aldığı için tebrik ediyorum’’ dedi. Hocasını yaptığı bu açıklama sonrası söz alan Mustafa ‘’ Ahmet hocam kitap yazmam konusunda beni hem maddi hamda manevi olarak destekledi. Kendisine çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Mustafa Pazvat yazmaya başladığı ikinci kitabının dökümlerini kırtasiyede fotokopi çektirdikten sonra bizleri evine misafir etti.

‘’EN BÜYÜK HAYALİM KİTABIMI CUMHURBAŞKANIMIZA VE İÇ İŞLERİ BAKANIMIZA HEDİYE ETMEK’’

Yazdığı ilk kitabı hakkında bize çalışma odasında bilgi veren Mustafa ‘’ Ben araştırmayı çok seviyorum. Etrafıma baktığımda gençlerin tarihini ve neslini unutmuş olduklarını görüyordum. Yaşım itibarı ile bu kitabı yazarak kendi yaşıtlarıma daha iyi ulaşacağımı düşündüm. Gençlerimiz bazı şeylere çok yanlış açıdan bakıyor ve bunun önemsiz olduğunu düşünüyor. 17 Türk devleti kuran atalarımız ne yazık ki bu 17 Türk Devletini kendi elleriyle yıkmışlardır. Dinimizin ilk emri oku olduğu için kitabımın adını ‘’İKRA’’ koydum dedi. Benim en büyük hayalim sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yan yana gelerek onlara kitabımı hediye etmek ve birlikte iki satır okumayı çok istiyorum’’ dedi.

ANNE VE BABASI OLARAK ÇOCUKLARINIZLA NE KADAR VAKİT GEÇİRDİĞİNİZ ÖNEMLİ DEĞİL’’

Çocuklarının 16 yaşında kitap yazmasının gururunu yaşayan Mustafa’nın anne ve babası haber sitemize yaptığı açıklamada ‘’ Oğlumuz azmetti ve kitabını çıkardı. Bizler bu aşamada elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Hayatta en zor olan şey söz dür. Anlaması da zor anlatması da zor bizler Mustafa’yı anlamaya çalıştık. Oğlumuz yazdıklarını anlatmak istiyordu, okumak istiyordu ve paylaşmak istiyordu. Bir çocukla ne kadar beraber olduğunuz değil ona ne kadar faydalı olduğunuz önemli. Çocuklarımızla kaliteli zaman geçirmek gerçekten çok önemli. Parasız ve maddiyatız olsanız bile insan isteyince bir tarih kitabı yazabilir’’dedi.

Editör: TE Bilisim