Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe müdürlüğü verilerine göre 2015 yılı içerisinde 52 büyükbaş hayvan çiçek hastalığından ve yaklaşık 48 hayvan sığır tüberküloz hastalığı nedeniyle itlaf edildiğini belirtildi.

İlçede geçmiş aylarda büyükbaş hayvanlarda sıklıkla görülen Şap hastalığı karşısında Tosya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaptığı aşılama çalışmaları ile hastalık tehlikesinin önüne geçildi.

İlçede 4 yıldır faaliyet gösteren Elif Veterinerlik sahibi Veteriner Mustafa Çadıroğlu yaptığı kısa açıklamada’’ Büyükbaş hayvanlarda özellikle yaz aylarında görülen şap ve çiçek hastalığı besicilerimizi olumsuz olarak etkilemektedir. Çiftçi ve besicilerin hayvanlarında görülen bu hastalık karşısında anında Tarım ilçe müdürlüğüne haber ederek aşılama ve tedavi yönünde çalışma yapmaları gerekmektedir. 2015 yılında Tosya ilçesinde büyükbaş hayvanlarda görülen Çiçek hastalığı yüzünden 52 hayvan telef olmuştur. Son olarak besicilerimizin hayvanlarda görülen bu hastalığa karşı daha duyarlı ve dikkatli olmaları gerekmektedir’ ’dedi.

İddiaya göre Tosya ilçesinde bir besi damında birkaç ay önce İl ve ilçe Tarım müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan tespit sonrası sığır tüberkülozu hastalığı nedeniyle 48 büyükbaş hayvan itlaf edilmiştir.

Tosya İlçe Tarım il Müdürlüğünden yapılan duyuru üzerine Tosya İlçe Hayvan Pazarı 1 Ay süre ile KAPATILMIŞTIR.






Editör: TE Bilisim