KASTAMONU (İHA) –Kastamonu´nun Tosya ilçesinde 11 yaşındaki Abdullah Ünsal, Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyerek hafız oldu.

Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Kastamonu’da yapılan İmam Hatip Ortaokullar arası hafızlık yarışmasında il birincisi olan Abdullah Ünsal okulu Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu ve hafızlık çalışmasını yaptığı Hamza Baba Kur-an Kursunun gurur kaynağı oldu.

Hamza Baba Kur-an Kursu eğitmeni Yaşar Aslım Hoca İl Birincisi olan Öğrencisi Abdullah Ünsal ve kurs hakkında yaptığı değerlendirmede ‘’ Öğrencimiz Abdullah 2 yıl önce kursumuza hafız olmak için geldi. İlk yıl yüzünden okuma eğitimi aldıktan sonra ikinci yıl hafızlık çalışmasına başladı ve göstermiş olduğu istek ve çalışma sonrası hafız oldu. Nisan ayında Yapılacak olan hafızlık sınavında da başarılı olup inşallah hafızlık belgesini alacaktır. Hamdolsun ki kursumuzda dört eğitmen hoca ile 40’a yakın öğrencimizle ve ilçe halkının desteği ile kursumuz her yıl 7 veya sekiz hafız mezun ediyor. Hafız Abdullah kazanmış olduğu il birinciliği sonrası önümüzdeki ay yapılacak Bölge ve sonrasında Türkiye hafızlık yarışmalarında da başarılı olacağına inanıyoruz’ ’dedi.

Hafız Abdullah İHA muhabirine yaptığı açıklamada ‘’ Hafız olmak çok güzel bir duygu inşallah ileride Hafızlık alanında Dünya birincisi olurum’’ dedi.

Hafız Abdullah’ın babası Mehmet Ünsal oğlunun hafız çıkmasından dolayı hocalarına teşekkür ederek ‘’ Bundan iki yıl önce Hamza Baba Kur-an Kursu hakkında çok olumlu şeyler duymuştu. Sonrasında oğlumu buraya getirerek Hafızlık eğitimi almasını istedim. Çok şükür ki oğlum hocalarının vermiş olduğu emek ve gayreti ile Hafızlık eğitimini tamamladı. Ben buradan sizlerin aracılığı ile tekrardan teşekkür ediyor hepsinden Allah Razı Olsun diyorum’’ dedi.  

Editör: TE Bilisim