HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Çorum kavşağında başlatılan yeni kavşak çalışmaları nedeni ile D-100 karayolu açılan yan yollardan trafik akışı sağlanıyor.

Bayram öncesi kavşağın alt kısmının geçici olarak araç trafiğine açılarak D-100 de yaşanacak trafik yoğunluğuna çözüm bulunması planlanıyordu. Yetkililer hava durumunun aşırı yağmur yağışı olmaz ise bayram öncesi planlandığı gibi kavşağın alt kısmının araç trafiğine açılacağı yönünde açıklamalarda bulundular.

Fakat bayrama birkaç gün kala yağmur yağışlarının sürekli olması yüklenici firmanın çalışmasını zorlaştırmakta ve bayram öncesine kadar kavşağın alt bölümünün trafiğe açılma ihtimalini zorlaştırmaktadır.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala araç trafiğinde gözle görülür artış olmakta ve bu araçlar geçici olarak açılan engebeli ve çukurlu yoldan seyir etmektedir. Araç sürücüleri kasislerden ve çukurlardan kaçmak için çoğu zaman trafiği zor duruma düşürmektedir. Yaklaşık 1 km bozuk yol kısmında yaşanan heyecanlı ralli sürüşleri bazen trafik kazalarına neden olarak kötü sürprizle sonuçlanmaktadır.





Editör: TE Bilisim