9 günlük Kurban Bayram tatilinin sona ermesiyle hafta sonu yollarda yoğunluk arttı.

İstanbul a gitmek için yola çıkan sürücüler D-100 Karayolunun Tosya’da tek şeride düşmesi nedeniyle 20 km araç kuyruğu oluşturdu. 

Tatil dönüşünü son güne bırakmak istemeyenler Cumartesi günü yola koyuldu. Yollarda yoğunluk arttı. D-100 Karayolu’nda Tosya’da 5 km lik çalışma olması nedeniyle yol tek şeride düştü gece yarısı trafik kilitlendi, yolculuk çileye dönüştü. Yolda 20 km araç kuyruğu oluştu.

Trafiğin durması nedeniyle sürücüler ve yolcular araçlardan inerek yolda trafiğin ilerlemesini bekledi, hatta bazı yolcular araçla birlikte yolda bir müddet yürüdü. Yolcular bazı durumlarda muhabirlere seslenerek İstanbul’a yürüyerek gitmeye karar verdiklerini bu şekilde daha hızlı ve rahat yolculuk yapabileceklerini söylediler. D-100 Karayolu’nda gece yaşanan yoğunluk Pazar günü azaldı. Dönüşünü Pazar gününe bırakan sürücüler ve yolcular daha şanslıydı. Pazar günü D-100 Karayolu’nda trafik akışı normale döndü, sürücüler ve yolcular rahat bir nefes aldı. -Trafik akışının normale dönmesiyle vatandaşlar rahat yolculuk etmenin keyfini yaşıyor.












Editör: TE Bilisim