HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Türkiye’de ilk defa bir ilçeye yapılan ve 3 büyük kavşak olma özelliğini taşıyan Tosya-Çorum Kavşağı inşaatı hızla devam ediyor.

Tosya-Çorum yolu üzerinde D-100 karayoluna yapılan kavşağın en büyük özelliği Türkiye’de ilk defa bir ilçeye köprülü çift kavşak yapılması. Kavşak inşaatının sona ermesiyle birlikte Tosya şehir girişi modern bir görünüme kavuşacak.

Tosya’ya adeta nefes aldıracak kavşak da şu anda çevre yolunda da yan yollara stabilize dökülüyor. Kavşak projesi detaylı incelendiğinde en ince detayına kadar şehir içi ve şehirlerarası bağlantı yollarının yapıldığı ayrıca araç Trafiği açısından tüm güvenlik tedbirlerinin alındığı görülecektir.

42 metre uzunluğunda 20 adet tabyanın geçtiğimiz günlerde yerleştirilmesi ile birlikte D-100 karayolunun İstanbul- Samsun ile Samsun- İstanbul gidiş-geliş çift yönlü köprü altı kot derinlikleri açılmaya başlandı. Proje üzerinden bakıldığında karışık bir kavşak görüntüsü verse de yetkilerin yaptığı açıklama ile kavşağın inşaatı tamamlandığında şimdiden başlayan polemiklerin ne kadar yersiz olduğu yapılan hizmet ile ortaya çıkacaktır denildi.

Kavşak çalışmasının devam ettiği bu günlerde Tosya Belediyesi de ilçeye imar açısından nefes aldıracak Meslek Yüksek Oklunun bulunduğu bölgelerin yeni imara açılması çalışmalarına hız verdi. Ayrıca Belediye ilçenin atık suyunu iki yolun arasından geçirilerek atık su arıtma tesisine pompalanması yönünde çalışmalarında sona gelindi.







Editör: TE Bilisim