Haber: Sedat Ağacıkoğlu (İHA - Tosya)

Kaymakam toplantının gündemine yönelik yaptığı değerlendirmede; çeltik ekim ruhsatı için müracaatların 13 Şubat Pazartesi tarihinde başlayıp 26 Haziran Pazartesi mesai bitimine kadar süreceğini, çeltik üreticilerinin bu tarihe kadar iş ve işlemlerini yaptırmaları gerektiğini ifade etti. Komisyonda, dekar başına ekim ücreti ise 3 TL olarak belirlendi. Çeltik ekim müracaat tarihlerinin belediye ve köy muhtarlarınca ilan edileceği belirtilirken 3039 Sayılı Çeltik Ekim Kanununa aykırı ekim yapan çiftçilere, komisyon tarafından 2017 yılı için belirlenen cezai işlemin uygulanacağı bildirildi.
     
Kaymakam Deniz Pişkin ayrıca kanal temizliği yapacak çiftçilere hem çeltik komisyonu hem ziraat odası hem de köylere hizmet götürme birliğince yardım yapılacağını, gerekli masrafların yüzde 30'unun teşvik anlamında kendilerince karşılanacağını söyledi.

Kaymakamlık makamında yapılan toplantıya; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Yağmur, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. İclal Uçar, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, çeltik üreticilerini temsilen çiftçi Hüseyin Kılıç ve Ziraat Teknisyeni Emrullah Koyuncuoğlu katıldı.

Editör: TE Bilisim