Tosya Belediyesine ait Kato araçları çarşı içinde bulunan kalıplaşmış buzları katolar yardımı ile kaldırmaya başladılar. Tosya Belediyesi zabıtaları buz kaldırma işlemi öncesinde cadde üzerinde bulunan park halindeki tüm araçları kaldırttırarak cadde boşaltıldı.



Kargı mahallesi kunduracılar çarşısı uzun zamandan bu yana ilk defa bu şekilde boş bir cadde görünümü kazandı. Çarşı esnafları cadde boyunca araçsız bir cadde görmenin mutluluğunu “ Keşke böylesi zamanlarda değil sürekli parksız bir cadde olsa “ diyerek  araç sahiplerinin iş yerleri önüne sabahtan park edip akşama kadar hem caddeyi park gibi kullanma hemde iş yerlerinin önlerini kapatanlara sitemde bulundular.



Kato yardımıyla kaldırılan buz kütlelerinden geriye kalan buz kırıntıları ise Belediye işçileri tarafından kürekler ile temizlenmeye devam edildi.

Geçtiğimiz yıllarda Tosya Belediyesinin çarşı içlerinin park gibi kullanılmasını engelemek amacıyla çarşı girişlerine duba yapmak süretiyle girişleri kapatacağı söylentisi  iyiden iyide ilçe genelini ve esnafları meşgul etmişti.



Önümüzdeki yıllarda bu sorun ne olur bilinmez ama gerçek şudur ki , cadde içlerinde sıra sıra cadde boyunca park halindeki çarşı görünümü gelişmeye yönelik bir kentin görünümüne olumsuz etki etmektedir. İlçe halkını bu konuda duyarlı olmalarını temenni ederken,rastgele çekilen araçların iş yerlerinin önünü meşgul etmemesini diliyoruz.

Üst düzey yetkililerin gerek İlçe Trafik birimleri gerekse Tosya Belediyesi Zabıta birimlerinin park konusuna biraz daha fazla ilgilenmelerini isterken bunun  tüm Tosya halkının ortak bir isteği olduğunu dile getiriyoruz.

Haber – Foto

Doğan Haber Ajansı / Alaattin Keşoğlu

Editör: TE Bilisim