Hazırlanan Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.Daha sonra    Hacıdede Camii İmam Hatibi Hakan Demirbaş hoca  Kur’an-ı  Kerim  okudu.

Programın açılış konuşması Din Görevlileri Derneği Başkanı Muammer Ömür tarafından yapıldı. ‘’      Hayatın her anında günün her saatinde her şartta ve durumda yüreğinde  iman taşıyan vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin sunmaya çalıştığımız din hizmetinde bizlere gösterdiğiniz destek anlayış dayanışmadan kuvvet alarak hizmetlerimize her gün bir yenisini ekleyerek çalışma azmimizi artırma  gayreti içerisindeyiz.’ dedi.



İlçe vaizi Muhsin Özdemir de konuşmasında; ‘’ İçinde bulunduğumuz Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Camiler biz mü’minlerin en vazgeçilmez mekanlarımızdan birisidir. Her inanan insanın vazgeçemediği mekanlardan birisi olan camilerimiz kelime anlamı itibariyle toplayan bir araya getiren birleştiren bütünleştiren mekan anlamına gelmektedir.Dini literatürde camiler mescit diye isimlendirilir. Bu ismi Allah’ü Teala vermiştir. Kur’an-ı Kerim’de camilerden bahseden ayet-i kerimelerde cami ismi değil de mescit ismi geçer. Mescit Cenab-ı Allaha secde edilen mekanlar demektir. Çünkü mü’min secde anında Allaha en yakın haldedir. Bir Müslümanın  Allah’a en yakın olduğu an secde anıdır.  İlk mabet Kabe’dir. Ve Kabe’nin etrafına Mesci-i Haram diyoruz. Daha sonra dinimizde üç kutsal mescitten ikincisi Mescidi Nebevi’dir Medine-i Münevvere’de Hz. Peygamberin kabrinin bulunduğu mescit Üçüncüsü de Mescid-i Aksa’dır’’ dedi.



İlçe Müftümüz Hikmet Yazıcı

Helal kazanç sağlayan bütün mesleklerin  Allah katında kutsal olduğuna dikkat çekti; ‘’ Allah katında helal kazanç sağlayan bütün meslekler mukaddestir. Bu manada bir mesleğin diğerine göre üstünlüğü yoktur. Ama bu saygı değer meslekleri üst üste koyduğumuz da şüphesiz ki din görevliliği onlar içerisinde  üst sıralarında yer aldığı çok onurlu bir meslektir. Kolay hiçbir meslek yoktur. Mesleğini ve kendisini önemseyen mesleğine kendisine ve hizmet verdiği insanlara saygı duyan her insanın mesleği zordur.  Dışarıdan bakıldığında belki beş vakit namazı kıldıktan sonra aradaki vakitleri boş geçiren bir meslek mensubu gibi kimilerince anlaşılsa da hadise öyle değildir ‘’ dedi.



Daha sonra kürsüye gelen Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ,haftanın anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kaymakam Türköz konuşmasında; ’’ İslam kelime anlamından da anlaşıldığı üzere teslim olmak anlamına geliyor. Teslim olmak sadece yılın belli günlerinde belli saatlerinde değil  gün içinde yaptığımız bütün her şeyin Allah’ın  istediği şekilde olması zorunludur. Yüce dinimiz kutsal saydığı değerlerin başında camiler ve mescitler gelmektedir. Camilerde ibadet eden insanlar orada  derin bir huzur ve suküne  kavuşurlar Bu mekanlarda insanlar farklılıklarıyla karşılaşırlar Her hangi bir ayırıma tabi olmaksızın zengin fakir amir memur bir araya gelip  diz dize gönül gönüle ibadet ederek gerçek manada  kardeşlik



Cami ve mescitlere katkılarından dolayı işadamları ve hayırseverlere Tosya Kaymakamı  Mehmet Türköz tarafından teşekkür belgesi verildi.  Programda görevini layıkıyla yapan din görevlilerine başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.














Editör: TE Bilisim