Tosya Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, ilçemiz güzergahında bulunan D-100 Karayolu’ndan geçen ticari araçlarda kar lastiği uygulamasına başladı.


Yurt genelinde kendini gösteren kış koşullarından olası trafik kazalarının önlenmesi için başlatılan kontrollerde önümüzdeki günlerde beklenen kar yağışı öncesi trafik ekipleri ilçemiz güzergahında trafik kontrol denetimlerini arttırdı. Özellikle ağır tonajlı araçların ve otobüslerin lastik dişleri ölçüldü. Kar lastiği olup, diş derinlikleri 3 milimetreden az olan araçların sürücülerine ise cezi işleme tabi tutuldu.

Tosya bölge trafik amirliği ekiplerince tüm güzergahlarda denetimlerini sıklaştırdığı öğrenilirken ekiplerin gerek zincir ve gerekse diğer donanımları da tam olduğu kontrollerin içinde yer aldı.

Denetimler esnasında gazetemiz muhabirlerine konuşan Tır Şöförü Soner Sönmez

“Trafik ekiplerinin denetimlerinden çok memnunuz, gerek yol güvenliği gerek can güvenliğimiz için bizleri uyarıyorlar, Kış lastiklerimizi taktık ve büyük araçlar, küçük araçlar ve taksilerinde bütün sürücülerin kendi can güvenlikleri için kış lastiklerini takmalarını istiyoruz.

Bu mevsimde kış lastiğini takmak için karın yağması beklenmemeli, yolculuk hali ne olacağı bilinmiyor yola çıkan sürücüler bütün tedbirlerini alıp öyle yola çıkmalı” dedi. (Açıksöz Gazetesi)

Editör: TE Bilisim