Yurt genelinde olduğu ilçemizden 26944 seçmen dün 12’nci Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti.

Oy verme süresi saat 08.00’de başladı, 17.00’de sona erdi.  Seçmenler Türkiye Cumhurbaşkanını seçmek için toplam 132 sandıkta oy kullandı.

Tosya halkı her seçimde olduğu gibi seçime yüksek oranda katılım gösterdi.  Her seçimde Ak Parti’ye Türkiye ortalamasının üstünde oy veren Tosya’da 12’nci Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de durum değişmedi.

Sandıkların açılmasından itibaren Ak Parti İlçe Teşkilatında nefesler tutuldu, heyecanla seçim sonuçları beklenmeye başladı.

Belediye Başkanı Kazım Şahin,  Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç  ve 24 cü dönem Milletvekili adayı Zafer Nalbantoğlu seçim sonuçlarını takip etmek üzere parti teşkilat binasına geldi.


Heyecanlı bekleyiş devam ederken partililer binayı doldurmaya başladı. Kesin olmayan seçim sonuçlarının alınmasıyla birlikte partililer seçim sonuçlarını kutlamaya başladı.

İlçemiz merkez ve köylerinde oy kullanılan toplam 132 sandığın açılmasıyla birlikte seçim sonuçları kesinleşti.  Türkiye ortalamasının çok çok üstünde olan ilçemizde toplam 26.944 seçmen oy kullandı. 26.332 oy geçerli sayılırken, 612 oy da geçersiz sayıldı.

Kesin sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan %76,67 oy oranı ile 20.191 oy sayısı ile Türkiye ortalamasının üstünde oy alırken Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu %22,44 oy oranı ile 5911 oy aldı. Selahattin Demirtaş ise %0,87 oy oranı ile 230 oy aldı.

Tosya Halkı Recep Tayyip Erdoğan’a yüksek oranda oy vererek Cumhurbaşkanlığı seçiminde de sahip çıktı. 

Editör: TE Bilisim