HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Berberler Odası Başkanı Mehmet Erzayın ilçedeki berberlere seslendi "Amerikan" diye adlandırılan tıraş modelinin konuşulmaması ve yapılmaması yönünde tavsiyede bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’nin karşılıklı olarak vize başvurularının süresiz askıya alınmasının ardından, Tosya’daki berberler tepki olarak "Amerikan" diye adlandırılan tıraş modelini yapmayacaklarını ifade ettiler.

 Tosya Berberler Odası Başkanı Mehmet Erzayın, “Amerika’nın ülkemiz üzerine uyguladığı politikalar oldukça yanlıştır. Son olarak ABD’li yetkililer Türkiye için vize yasağı başlattı. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Biz Tosya berberleri olarak ülkemize sahip çıkmak adına berberlerimize Amerikan tıraşını yapmamaları yönünde tavsiyede bulunmak istiyoruz. Artık kendi geleneklerimize, kendi örf ve adetlerimize uygun tıraş stilleri yapılacaktır. Amerikan tıraşı değil bundan sonra Türk tıraşı yapılacak. Amerikan Tıraşı diye bir tıraş türü yoktur artık Osmanlı Tıraşı veya Subay Tıraşı vardır” dedi.

 

  (SDA-

Editör: TE Bilisim