Atıksu arıtma tesisinin kurulmasının ardından, hızlıca farklı bölgelerde bulunan fosseptik kuyu ve havuzlarını kapatarak bölgelerin temizlenmesi için çaba sarf eden Tosya Belediyesi bu çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Bahçelievler Mahallesi Eceoğlu Mevkiine 350 bin liralık yatırımla terfi merkezi kurdu.

Yapımı tamamlanan ve hizmete sunulan terfi merkezini Su ve Kanalizasyon Müdürü aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Çil ile birlikte inceleyen Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin Tosya’nın eşsiz bir doğası olduğunu ve bu doğanın atıksularla kirletilmesinin önüne geçtiklerini, kurum olarak çevreye saygıyı da üst seviyede tuttuklarını belirtti.

Yeni hizmete sunulan terfi merkezinin bölge açısından ne derece önemli olduğunu vurgulayan Başkan Kazım Şahin; “Cumhuriyet Mahallesi Metal Sanayi sitesi ve alt kısımlarında yer alan yerleşim yerleri ile Bahçelievler Mahallesi, mezarlık altında bulunan konutlardan toplanan pis su atıkları daha önceden Bahçelievler Mahallesi Eceoğlu Mevkiinde yapılan toplama havuzunda toplanarak bu havuz dolduğunda vidanjör vasıtası ile şehir kanalizasyonuna boşaltılmaktaydı. Vidanjörün yetişmediği zamanlarda ise pis sular açıktan Emirler Çayı’na boşaltılarak temiz sulama suyu kirlenmekteydi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tosya Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı çalışmaların ardından Eceoğlu Mevkiine Terfi Merkezi İstasyonu ve 1,5 kilometrelik  isale hattı döşenerek burada toplanan pis su atıkları D-100 karayolunu takip edip Çet-San tesisleri yanında bulunan şehir kanalizasyon hattına bağlantısı yapıldı. Ana kanalizasyon hattına katılan önemli ölçüde pis su buradan da atıksu arıtma tesisine ulaştırıldı. 350 bin liralık yatırımın 200 bin liralık kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanırken bağ ve bahçe sulamasında kullanılan Emirler Çayı’nın pis suları ile sulanan havza artık tamamen tertemiz kaynak suyu ile buluştu” dedi.

Tosya Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim