Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’in 16.Ocak.2013 Çarşamba günü Milliyetçi Hareket Partisinde istifası sonrasında yaptığı basın açıklamasında 4 yıl boyunca birlikte çalıştığı MHP ve AKP’li Meclis üyelerine teşekkür ederek kısa bir sürede olsa bağımsız olarak Belediye başkanlığı  görevine  devam edeceğini açıklamıştı.

Ardından Mhp Tosya Teşkilatı tarafından yapılan basın açıklamasında  Milliyetçi Hareket Partisi Tosya Teşkilatı olarak  Güzel Tosya'mıza yanlış yapanların karşısında olacaklarını, hizmet yapanların ise yanında yer alacaklarını açıkça beyan ederek Şahin'e tepkilerini dile getirmişlerdi.

Yapılan açıklamalar sonrasında tüm gözler özellikle Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola’nın üzerinde yoğunlaşmış ve Mola'nın bundan sonraki süreçte Başkan Şahin'le beraber çalışıp çalışmayacağı merak konusu oldu. 

Mustafa Mola'ya yakın isimler  rahatsızlığı nedeniyle Başkan Yardımcılığı görevine devam etmeyeceği yönünde görüş bildirirken, bazı çevreler ise seçimlere kadar Mola'nın görevinde kalacağı yönünde fikir beyan etmekteler.

Mhp kanadın da ise Mola'nın bu süreçten sonra Başkan Şahin ile fikir ayrılığına düşecekleri için beraber çalışamayacakları ve Mola'nın istifa etme olasılığının yüksek olduğu görüşü hakim.

Tosya siyasi çevrelerinde son günlerde ortaya atılan iddialara göre Mustafa Mola önümüzdeki günlerde Başkan Yardımcılığından İstifa bilgisini yapacağı basın açıklamasıyla Tosya Kamuoyuyla paylaşacağı gelen haberler arasında.

TosyaHaberleri.com istihbarat servisimizin son edindiği bilgiye göre Başkan Kazım Şahin’in önümüzdeki günlerde yapılacak olan Ak Parti Meclis Grup toplantısında Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından parti rozeti takılarak Tv ekranlarında Ak Partiye geçeceği ve sonrasında yapılacak olan Belediye Meclis toplantısında alınacak bir karar ile Tosya Belediye Başkan Yardımcısının da değiştirileceği bekleniyor.

 

Editör: TE Bilisim