Geçtiğimiz hafta sonu Belediye Araçları ekipman ve personelleri çarşı içindeki tüm buzları temizleyip, İtfaiye araçları ilede yakınmasıyla çarşı içleri arzu edilen hale gelmişti. 1 Gün sonrası kar yağışı yeniden başladı ve Tosya tekrar beyaz bir görüntüye büründü.



İlçe merkezi başta olmak üzere birçok mahalle ve yollar kar nedeniyle ilçe halkı en zor kış aylarından birini yaşıyor.

Tosya'lı esnaflar hergün sabah saatlerinde iş yerlerinin önündeki karları temizleyerek güne başlıyor ve ardından yeniden oluşan buzları keser kazma gibi aletler ile buzları kırmaya devam ediyorlar.

Esnaflar iş yerlerine gelen müşterilerin kayarak düşmemesi ve olası bir kazaya sebebiyet vermemek için her esnaf kendi dükkanının önünü hergün sabah temizleyerek buz çilesini yaşamaya devam etmekteler.



Tosya Belediyesi araçları ve ekipleride aynı çileye katlanan birimler arasında, alınan son bilgiye göre Tosya da kapalı köy yolu sayısı 17 e kadar düşmüş durumda.

Tosya Belediyesi hergün Belediye höparlörleri ile mevcut hava durumunu vatandaşlara bildirerek, vatandaşların araçlarında zincir bulundurmalarını ve ayrıca kar temizliği nedeniyle araçların bu temizleme işlemlerine engel olacak şekilde araçlarını ana cadde ve yollara park etmemelerine yönelik uyarılarını yapmaya devam etmekte.



Tosyahaberleri.com olarak bizlere vatandaşlarımızın bu uyarıları dikkate almalarını temenni ediyoruz.

Editör: TE Bilisim