Haber : Sedat Ağacıkolu - İHA
Tosya Belediyesi Hizmet Binası önünde düzenlenen törene Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu,  Tosya Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Firuze Soyak, Tosya SGK Merkezi Müdürü Soner Biçer,  İlçe Müftüsü Eyyüp Demir, Sanayici ve İşadamları Hüseyin Nalbantoğlu, İsmail Ercan, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Belediye Başkanı Kazım Şahin yaptı; “ Hizmet araçlarını iş makinalarını yenilemiş ve araç filomuzu da güçlendirmiş olduk. Kıymetli hemşerilerim, aşağı yukarı mücavir alanımızın geniş olmasına rağmen iş makinesi ve hizmet aracı ağımızı fazlasıyla tamamlamış durumdayız. Gelişen zamanın şartlarına göre tabi ihtiyaç olan araçlar var. Önümüzdeki günlerde 1 çekici ve akabinde 2 yada 3 tane kamyon alıp bu filomuza katmanın planlarını yapıyoruz'' dedi. 

Törende konuşan Kaymakam Deniz Pişkin; “Esasen hizmet bakımında olan insanların büyük bir kısmı icraatlarıyla konuşur, söze ihtiyaç duymazlar, Tosya Belediyesi de bunlardan biri.  Yapılan işler ortada. Alınan iş makineleri, hizmet araçları yine ortada. Haliyle ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, atasözünün birebir vücut bulmuş halini burada görüyor ve yaşıyoruz.  Ve yeni makinelerinin ve hizmet araçlarının ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bazen belediyenin çok haksız şikayetlere maruz kaldığını görüyor ve üzülüyorum. Bizim niyetimiz unutmayın üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Hizmet geliyorsa iyi niyetli bir yaklaşım varsa insanlar elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyorsa onları kutlamak lazım.Yeni makinelerinin ve hizmet araçlarının ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İlçe Müftüsü Eyyüp Demir tarafından yeni alınan iş makinelerinin kazasız belasız günlerde kullanılması için yapılan duanın ardından kurban kesildi.

Kurban kesimiyle son bulan törenin ardında Tosya Belediyesine kazandırılan 1 temizlik aracı, 1 kepçe, 1 kapalı hizmet aracı ve 1 itfaiye aracı hizmete girdi.

Editör: TE Bilisim