Belediye Basın Bürosu/ Tosya Belediyesi’ne bir ay süre ile İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 15 işçi daha geliyor. TYÇP kapsamında Tosya Belediyesi bünyesinde görev yapacak olan işçilerin maaş ve sosyal güvenlik primi giderleri İŞ-KUR Kastamonu il müdürlüğü tarafından karşılanacak.

Daha önce 6 aylık süre ile TYÇP kapsamında çalıştırılmak üzere Tosya Belediyesi ve İŞ-Kur il müdürlüğü arasında bir protokol imzalanarak, 15 geçici işçi alınmış ve Tosya Belediye’sinin ihtiyaç duyulan birimlerinde çalıştırılmıştı.

2012 yılı bütçesinden kalan bir miktar para daha İŞ-KUR il müdürlüğü tarafından değerlendirilerek, Tosya Belediyesine bir aylık ek süre tanınmasıyla ilgili geçtiğimiz gün bir protokol imzalandı.

İmzalanan protokol ile birlikte 15 geçici işçi 9 Ocak’ta işbaşı yapacak ve Tosya Belediyesi’nin ihtiyaç duyulan birimlerinde çalıştırılacak.

İmzalanan protokol ile ilgili konuşan Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin; “Tosya’mızın en güzel şekilde imarı için tüm belediye personeli olarak elimizi taşın altına koyduk ve çalışmaların Tosya yararına olması için azami gayret sarf ediyoruz.

Daha önce belediyemiz bünyesinde çalışan işçilerimizin süreleri dolmuş ve çalışmalara ara verilmişti. 2012 yılından artan bütçe ile 15 işçimizi bir aylık süre ile tekrar belediyemiz bünyesinde çalıştıracak ve ilçemizin gelişmesine katkıda bulunacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim