HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya İlçesinde Tosya AKUT adı ile yeni kurulan Tosya Arama Kurtarma Derneği başkanı ve üyeleri Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’den kuruluş amaçları ile ilgili bilgilendirme amaçlı görüşme randevu talebinde bulundu.

TAKUT derneği başkanı Sacettin Börekçi gazetecilere yaptığı açıklamada dernek kuruluşu ile ilgili resmi işlemleri tamamladıklarını söyleyerek ‘’ Sayın Kastamonu Valimiz Yaşar Karadeniz’ e derneğimizin kuruluş ve çalışmaları hakkında bilgi vereceğiz. Ayrıca valimizden arama kurtarma çalışmaları ile ilgili makine ve teçhizat talebimiz olacak. Bildiğiniz gibi Tosya ilçesi 1.derecede Deprem kuşağı üzerinde. 1943 depreminde ilçemizde yaklaşık 4 bin vatandaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Önümüzdeki yıllarda yaşanabilecek deprem, yangın ve buna benzer felaketlere karşı hazırlıklı olmak için bu derneği kurduk. Dernek olarak bizimde çılgın bir projemiz var. O da sayın valimizden demirbaş defterimize kayıt ettirmek üzere Kurtarma Helikopteri talebimiz olacaktır. İnşallah Tosya halkıda bizim bu derneğimizin faaliyetlerini destekler ve yaşanabilecek felaketlere karşı hap birlikte hazırlıklı oluruz’ ’dedi.  

Dernek üyeleri Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz ile yapacakları görüşme öncesi önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelerek Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’e sunulmak üzere rapor hazırlayacaklar.

(SDA-

Editör: TE Bilisim