HABER : SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Tosya Ahi ve Yaren Dostları Derneği Hamza Baba Kur’an Kursunda eğitim gören hafızları misafir etti.

Gece saat 20.00’de başlayan program, yaren geleneği olarak selamlama seramonisi ve ardından davetlilere sıcak ıhlamur ikramı ile başladı. Geceye İlçe Müftüsü Basri Bektaş, İlçe Başvaizi Muhsin Özdemir, Din Görevlileri Derneği Başkanı Muammer Ömür, Hamzababa Kur’an Kursu hocaları, din görevlileri ve Hamzababa Kur’an Kursu öğrencileri katıldı.  

Yaren meclisinin baş ağası olan Fatih Lepeci ve küçük ağa Metin Büyükdeğerli davetlilere hoş geldiniz sefalar getirdiniz, yaren meclisimizi şereflendirdiniz dedikten sonra Müzik Öğretmeni Erol Sevdi ve Abdullah İrtik in müzik eşliğinde açılış ve karşılama töreni yapıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise yöreye has halk oyunları, musiki söyleşileri ve orta oyunları oynandı. Yemek ikramında bulunuldu. Yaren ağaların sergilediği orta oyunlar konukların bir hayli dikkatini çekti.

Geceye damgasını vuran orta oyunlar misafirler tarafından beğeni ile karşılandı.  Orta oyunlara katılan misafirler kültürümüzün yaşatıldığı için Yarenlere ve dernek yetkililerine teşekkür etti.  Yapılan orta oyunlarında unutulmaz anlar yaşandı.

Gece yarısına kadar süren davetin bitiminde baş ağa Fatih Lepeci davetlilere, katılımlarından dolayı teşekkür ederek yaren kültürünü yaşatmak için çalıştıklarını söyledi. 

 Programdan duyduğu memnuniyeti dile getiren öğrenciler ilk defa böyle oyunların sergilendiğini gördüklerini belirterek “Bu gece bizim için çok farklı oldu bilgisayarın, televizyonun ve internetin olmadığı bir yerde saatlerce eğlenceli unutulmaz anlar yaşadık ocağınız daim olsun” dediler.

Gece yarısından sonra misafirler geleneksel Cezayir Marşı eşliğinde uğurlandı.
(SDA







 

Editör: TE Bilisim