Kastamonu’n Tosya ilçesinde belediye öncülüğünde gerçekleştirilen 2. Etap Toki Projesi ile ilgili olarak son günlerde vatandaşlar arasında yanlış söylentiler gündeme gelmeye başladı.

Tosya’ya yapılacak olan 2. Etap Toki konutlarının kayıtları 19.11.2013 tarihinde alınmaya başlandı. Geçen süreç içerisinde gerekli çalışmalar tüm hızıyla devam etti. Ancak son günlerde Üçoluklar Bölgesi’nde yapılacak olan 2. etap Toki konutları ile ilgili bazı yanlış söylentiler dolaşmakta.

 165 konuttan yapılması planlanan konutların bir bölümünün iptali ve yapılan ödemelerin iadesi yapılacağı yönünde söylentiler vatandaşlar arasında rahatsızlık yarattı.

Son olarak Kastamonu Şeker Fabrikasına ait depo alanının Toki’ye devri sonrası çalışmaların hızlanması beklenir iken yaşanan sessizlik gecikmenin nedenleri konusunda kafalarda soru işareti bıraktı. Son olarak 07.01.2016 tarihinde Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin Kastamonu Şeker Fabrikası yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonrasında 2.Etap Toki Konutları proje ve ihale aşamasına gelindiği ve çalışmaların başlanacağı açıklanmıştı.

Editör: TE Bilisim