Tosya Belediyesi tarafından 2014 yılının vizyon projesi olarak değerlendirilen ve Yemeniciler Çarşısı’nın tamamında uygulamaya konulan alt ve üst yapı çalışmalarında Nisan ayında vurulan ilk kazmanın ardından 3 ana cadde ara sokakları ile birlikte tamamlanırken ilçenin en işlek caddesinde de yaya kaldırımları neredeyse tamamlandı. 

Yemeniciler Çarşısı’nda geçtiğimiz günlerde başlayan yaya kaldırımı kırma çalışmalarının ardından zemin hazırlığı, yaya kaldırımı yalıtımları ve ölçümlerin ardından çalışmalara hızlıca devam eden ekipler çarşıda yer alan su havuzunu da yenileyerek burayı buluşma noktası haline getirecek.


Çalışmaları yerinde inceleyen Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya’da halen daha eski Anadolu Arastası özelliğini koruyan çarşılarımızı canlandırmak adına başlatılan projenin başlıca hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Projenin seyrini Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş ile birlikte yaptığı incelemeler sırasında değerlendiren Başkan Kazım Şahin, öncelikli olarak bölgede fiziki canlılığı arttırarak ticari sirkülasyonun artması yönünden de belli oranda bir gelişim kaydetmek istediklerini açıkladı.

Editör: TE Bilisim