Düzenlenen törenlere, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Garnizon Komutanı Per. Yzb. Mesut Kahraman, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, CHP Tosya İlçe Başkanı Ahmet Ahlatçı, MHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Anma programları kapsamında ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Garnizon Komutanı Per. Yzb. Mesut Kahraman ve Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin'in Atatürk Anıtı'na çelen sunmalarının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


Çelenk suna töreninin ardından Kaymakam Türköz ve protokol üyeleri, Tosya Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü anama programına katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Maşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Tosya Fatih Ortaokulu Müdürü Fahri Öztürk,'Kurtuluş Savaşı'nın önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Büyük Önder Atatürk'ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 74. yıl dönümünde, O'nu şükran ve rahmetle anıyoruz. Toplumlar, tarihlerine yön veren ve geleceklerini aydınlatan liderlerini hiçbir zaman unutmazlar. Atatürk'te Türk tarihine yön vermiş, Türk Milleti'ni çağdaş bir toplum haline getirerek ülkemizin geleceğine ışık tutmuş, bu sayede unutulmaz liderimiz olmuştur'diye konuştu.


Açılış konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve günün anlam ve önemini belirten gösterilerin  sahnelenmesinin ardından anma törenleri sona erdi.



Editör: TE Bilisim