Türkiye genelinde yeni uygulamaya geçen ve 10 civarında ilçede benzer projelerin olduğu  ve Kastamonu’da ilk olarak hazırlanarak kabul edilen proje start aldı. 


Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz’ün talimatıyla hazırlanan Tosya Taşımalı Gençlik Çekim Merkezi Projesi İlçe Halk Kütüphanesi proje uygulama salonunda düzenlenen toplantı ile gençlere tanıtıldı.

 Gençlerin önemine değinen, iyi eğitim almaları gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Türköz’ün  hazırlattığı proje onaylandı.  Projenin asıl amacının taşımalı sistemde eğitim gören gençlerin okul çıkışından servis saatine kadar olan vakitlerini kültürel faaliyetlerle değerlendirerek kötü alışkanlık kazanmalarını önlemek. 


140 öğrencinin yararlanacağı Projenin toplam bedeli  52.00,00 TL. Kütüphane salonunda uygulanan projede internet bağlantısı dahil gençlere etüt ortamı, kültürel aktiviteler ve  rahat vakit geçirebileceği ortam sağlanıyor.

Projeyi tanıtan Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz yaptığı açıklamada, ‘’bugün itibariyle Tosya Taşımalı Gençlik Çekim Merkezi Projesini uygulamaya koymaya başladık. İlk etapta buradaki bilgisayarlarımızın milli eğitimden getirildiği bilgisayarlar ama projemizi de  şu anda 13 tane bilgisayarla faaliyete sokarak ikinci dönemin başında projeyi uygulamaya başlayacağız Projemizin bedeli 52.00,00 TL+KDV idi  yalnız Başbakanlık Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden 45.000,0 TL proje bedeli uygun görüldü. Projenin Tosya’lı  gençlerimize faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü geçlerimizi köylerimizden alıp getiriyoruz ama tekrar dönüş saatine kadar geçen süre var. Bu süre zarfında Gençlerimizi kötü alışkanlıktan alıkoymak için  burada toplayıp burada kendi zevklerine uygun olarak vakit geçirmelerini istiyoruz. Faydalı işlerde bulunmasını istiyoruz. Satranç takımları koyacağız, bilardo masası koyacağız, gerekirse bir masa tenisi koyacağız sportif faaliyetlerle enerjilerini burada biraz dağıtsınlar istiyoruz. Evlerine rahat bir şekilde gitmelerini istiyoruz. Bu projemize destek veren Sosyal Yardımlar Genel Müdürümüze buradan teşekkür ediyorum  dedi.

Editör: TE Bilisim