TOSYA (İHA) -Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nu Tosya ilçesinde yoksul ve yardıma muhtaç ailelere her gün sıcak yemek ikram ediyorlar.

Tosya’da faaliyet gösteren Tosya Eğitim Yardımlaşma ve Dostluk Derneği kimsesiz, yoksul ve yardıma muhtaç ailelere her gün sıcak yemek ikram ediyor.

Tosya’da yardıma muhtaç ailelere sıcak yemek hizmeti vermek için 3 yıl önce kurulan dernek yöneticileri fondan ve muhtarlardan aldıkları isimlere ve adreslere yemek dağıtımı yapıyor. Evinde yemek pişirecek maddi imkanı olmayan ailelerin tespit edilmesinin ardından yemek fabrikasıyla anlaşılarak her gün sıcak yemek vermeye başladı.  Hayırseverlerin yardımlarıyla dağıtılan yemekler ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürülüyor.  Yemek verilen ailelerin yaşlı yada çocukları küçük olduğu için gelemeyecek durumda olması nedeniyle yemek evlere servis ediliyor.




 Yemeği alan vatandaşlar hayır sahiplerine ve dernek yöneticilerine dua ediyor.  Yemekleri evlerine tek tek dağıtan dernek yöneticileri bir gün daha yardıma yoksul aileleri ve çocukları sevindirmenin mutluluğunu yaşarken hayırseverlere destekleri için teşekkür etti.

Yemek dağıtımının ardından gazetecilere açıklama yapan dernek yöneticilerinden Mehmet Demirci; “Kaymakamlık fonundan ve muhtarlardan isimlerini aldığımız yardıma muhtaç kişiler tek tek gezerek tespit ettik. Daha sonra yemek fabrikasıyla sıcak yemek dağıtımı konusunda protokol imzaladık.  


 Yaklaşık 3 yıldır bu ailelere sıcak yemek dağıtıyoruz. Tosya’daki hayırseverlerin yardımıyla bu yemek dağıtımını finans ediyoruz. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” diye Hadis-i Şerif var. O yüzden Ramazan ayı mübarek bir ay. Yardım eden arkadaşlara dostlara herkese teşekkür ederiz.  Vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. “ dedi.




Editör: TE Bilisim