Toplantıda, şubat ayının 14. gününe isabet eden sevgililer günü nazara alınarak alınan karara göre bir etkinlik yapılması kararlaştırıldı.

 

     Alınan karar gereği, daha önceden isimleri belirlenmiş olan sahabe efendilerimiz(Allah onlardan razı olsun)in isimleri kâğıtlara yazıldı ve bu kâğıtlar kura metoduna dayandırılarak din görevlilerimiz arasında çekiliş yapıldı.

 

      Değerli Ilgaz din görevlilerimiz, kurada kendisine hangi sahabe efendimiz çıkmışsa; onun hayatını okumak, anlamak ve hayatlarına rehber yapmak üzere ilçe müftülüğümüze sözlü beyanda bulundular. Bu konudaki diğer bir husus olarak ise din görevlilerimiz, her sene dernek faaliyetleri arasında bulunan ve Ilgaz köylerine düzenlenen grup gezilerinde sahabe efendilerimizin hayatları hakkında kesitler sunmayı da kabul ve beyan ettiler.

 

     Ayrıca Nisan ayı içerisinde idrak edeceğimiz Hz. Muhammed Mustafa(sav) Efendimiz ’in doğumunu kapsayan “Kutlu Doğum Haftası”nda orman bölge müdürlüğümüzün müftülüğümüze ayırdığı sahada sahabe efendilerimiz adına birer fidan dikilecektir. Dikilen her fidana, hangi sahabe efendimiz adına dikildiğine dair künye asılacak ve o sahabe efendimizi araştırmakla görevli olan imam arkadaşımız, fidanın her türlü bakımından sorumlu tutulacaktır.

 

     Açıklamanın sonunda dernek başkanı Hasan Çalışan şunları kaydetti: “Bizler için en kutlu sevgili Hz. Muhammed Mustafa(sav) Efendimiz ile onun ashabıdır. O ashabını gökteki yıldızlara benzeterek bize gitmemiz gereken yolu göstermiştir. Onlara uyanların kurtuluşa ereceğini müjdelemiştir. Biz de bu faaliyetimiz ile inşallah hem asr-ı saadetten mülahazaları görüp sahabe efendilerimizin hayatları hakkında bilgi edinecek hem de kurtuluşa erenlerden olacağız.”

 

     Varılan mutabakat sonucu Allah(cc)’ın izniyle bir dahaki sevgililer günü için bayan sahabe annelerimizin adına da benzer bir program yapılacağı vurgulandı ve toplantı sona erdirildi.

Editör: TE Bilisim