Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla Türkiye genelinde bulunan tüm halk eğitim merkezlerinde “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” konulu sertifika programının başlatılmasına yönelik çalışmalar tamamlandı.  

Yüksek Seçim Kurulu 11/02/2015 tarih ve 164 sayılı karar ile kurumun taşra teşkilatında görev yapan seçim müdürlerine yönelik olarak 23 Şubat-04 Mart 2015 tarihleri arasında “Hizmet İçi Eğitim” verilerek “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” eğitim programı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından 07 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde görev alacak sandık kurulu başkan ve üyelerine yönelik “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” kursu açılacak.

Kursa katılarak sertifika alanlar sandık kurullarında görev alabilecek, sertifikası olmayanların önümüzdeki seçimlerde sandık kurullarında görev alma şansları azalacak.

1 gün sürecek olan “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” kayıtları Tosya Halk Eğitim Merkezinde başladı.

Sertifikalarını alan kursiyerler 07 Haziran 2015 milletvekili genel seçimlerinde sandık kurulu başkan ve üye olarak görev alabilecek.

Eğitim seçim kurullarında görevli hakimler, seçim müdürleri ve seçim zabıt katipleri tarafından verilecek.

Editör: TE Bilisim