SEDAT AĞACIKOĞLU 
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Sosyal Sigortalar ilçe Müdürlüğümde Şehit ve Gazi Yakınları Göreve Başladı.

Terör Mağduru Şehit ve Gazi Yakınlarının İstihdamına Yönelik Kanun kapsamında Devlet  Personel  Başkanlığınca  Tosya Sosyal  Güvenlik  İlçe Müdürlüğüne atamaları gerçekleştirilen 2 personel01 Mayıs 2015 tarihinde göreve başladı.



İlçe Müdürlüğünde göreve başlayan şehit ve gazi yakınları Ümran Arslan ve Mustafa Göktepe'yi makamında ağırlayan İlçe Müdürü Soner Biçer, istihdam edilen şehit ve gazi yakınlarının yardıma  ihtiyaçları  olduğu  her  zaman  yanlarında  olacaklarını  belirterek kendilerine görevlerinde başarılar diledi.


Yeni Sosyal Sigortalar Binasına taşınan müdürlük personeli kısa sürede yaptığı başarılı çalışma ile yeni SGK binasında vatandaşlara hizmet vermeye başladı.İlçe Müdürü Soner Biçer yaptığı kısa değerlendirmede'' Tosya çok güzel ve modern bir SGK hizmet binasına kavuştu.Bu binamızın yapımında ve hizmete açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.





Sizlerin araçılığı ile önemli bir konu olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun geçici 53 üncü maddesinde yer alan başvuru süresi maddede belirtilen sürenin bitiminden itibaren altı ay uzatılmıştır" denildi.

Kararda, aynı yasada yer alan ilk taksit ödeme süresinin de altı ay uzatıldığı belirtildi.Genel Sağlık Sigortası için yapılacak gelir testi sonucunda borçlar tescil tarihinden itibaren güncellenecek.

Bu süre içinde gelir testi yaptırmayanların borçları ise en yüksek prim borcu üzerinden hesaplanacak.Haneye giren toplam gelir, kişi başına bölünerek kişiye düşen miktar asgari ücretin üçte birinden, asgari ücrete  kadar geliri olanlar ayda en az 48 lira Genel Sağlık Sigortası primi ödeyecekler
''dedi

Editör: TE Bilisim