Türkiye'nin yüzde 25'lik sarımsak ihtiyacını karşılayan Taşköprü'de geçen yıl 18 bin ton civarında ürün elde edilmesine karşın, bu yılki üretimin 20 bin ton civarında olması beklendiği açıklandı. Sarımsak borsasının bulunmaması nedeniyle yıllar itibariyle fiyatların farklılık gösterdiği Taşköprü'de 3 bin ailenin tek geçim kaynağı olan sarımsak, geçen yıl sezonu 7 TL'den kapatmıştı. Hasadı yaklaşık 3 hafta süren ve tarlada 10 gün kadar kuruması gereken sarımsağın önümüzdeki haftalarda pazardaki yerini
alması bekleniyor.


Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu, üretimin önceki yıla göre düşük olduğunu ancak bu yılki yüksek verimin bu açığı kapatacağını düşündüğünü ifade etti. Eligüzeloğlu, fiyatların geçen seneki fiyatlarda seyredeceğini de iddia etti.
Taşköprü Afşar köyü üreticilerinden Şevket Aytaç ise, geçen yıl sarımsağın üreticinin yüzünü güldürdüğünü, bu yıl da aynı fiyatlardan satabilmeyi umut ettiklerini ifade etti.
Bu arada, çiftçinin "beyaz altın" diyerek taçlandırdığı sarımsak adına Taşköprü Belediyesi her yıl Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali düzenliyor. Bu yıl 25.'si düzenlenecek olan Kültür ve Sarımsak Festivali, 1-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
Editör: TE Bilisim