Haber: Sedat Ağacıkoğlu-İHA-Tosya

Yol haritasını da açıklayan başkan adayı Sacittin Börekçi düzenlediği basın toplantısında yapacaklarını maddeler halinde sıraladı. 

Seçilmeleri halinde D-100 Karayolu’nu çok değerlendireceklerinin altını çizen Börekçi yapacaklarını 21 madde halinde sıraladı. 7 Şubat 2018 tarihinde yapılacak olan Marangozlar Odası seçiminde aday olduğunu açıklayan Börekçi yapacaklarını şöyle sıraladı;

“1-Yol Akıyor Tosya Bakıyor! D100 Karayolu üzerine 150 dönümlük bir arazide kalıcı ahşap fuar alanı ve diğer mesleki kuruluşlarda kullanılmak üzere arazi tahsisi için girişimlerde bulunmak.

2-İş istihdamının artırılması amacıyla esnafımız için Toki aracılığı ile 15 yıllık ödemeli işyerlerinin yaptırılması için çaba sarfedilmesi.

3-Zaman zaman devlet küçük esnafa proje karşılığı hibe kredi imkanları sunuyor.Bizde bu proje ve kredi çalışmalarını takip edip, esnaflarımız için bu konuda proje danışmanı odamıza kanalize ederek yardımcı olacağız.

4-Eskiden tahsis kereste veriliyordu.Bunun tekrar canlandırılması için alternatif çalışmalar yapacağız.

5-Esnaflarımızın nakliye işlemlerinde çarşı trafiğinden kaynaklı sıkıntılarını sonlandırmak için söz konusu çevre yolunun bir an önce hayata geçirilmesi için ilgili kurumlarla girişimde bulunulacak.

6-İnsan sağlığını büyük ölçüde tehdit eden ve kanserojen ihtiva eden plastik pencerelerin resmi dairelerde yasaklanması, yerine dayanıklı ahşap keresteden çerçeve yapılmasının teklif edilmesi.

7-Belediyelerle görüşülüp tarihi konakların Ahşapla onarılmasında işbirliği yapılması.Bu bağlamda Tosya’mızdaki bağ gümelelerinin Turizme yönelik yapılacak restorasyon esnasında esnafımıza iş istihdamı sağlamak.

8-Son yıllarda ormanlarımızda kesimi yapılan ağaçların kalitesinin düşmesi sebebiyle,Orman Genel Müdürlüğü ile 1. ve 2. Sınıf kereste vasıflarının yeniden tanımlanması için çalışacağız.

9-Sektöre Mesleki ve Teknik Ticaret Lisesi ve Endüstri Meslek Liselerinden öğrenci kazandırmak.

10-İmalat ve üretim artıklarının ekonomimize kazandırılması, geri dönüşümünün sağlanması.Örneğin; kürdan,kibrit çöpü, talaş takozu,kebap şişi vs.

11-Marangozlar sanayimizin tanıtım amaçları için orman emvali satış ihalelerinin odamızın salonunda yapılması için girişimlerde bulunmak.

12-Esnaflarımıza, müşteri istihbaratının sağlanması ve bu tür konularda yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesinin sağlanması.

13-Organize Sanayi Bölgesinde Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı marangozlar ile, Marangozlar Odası’na kayıtlı marangoz esnaflarımızın buluşturulmasını sağlamak.

14-Sanayi Sitelerimizin giriş ve çıkışlarına güvenlik kameraları konulması.

15-Fiyat Tesbit ve İstişare Komisyonu oluşturarak ürün maliyet fiyatlarının çıkartılması.

16-Esnaflarımızın stoklarında bulunan ürünlerin tesbit edilerek günlük satışa ve ekonomimize kazandırılması.

17-İlçemizde Pazarlama ve Danışmanlık kursları açılması.

18-Özellikle Aşağı Yeni Sanayi Sitemizin kavşak sorununun çözülmesi.

19-Belediye Başkanımızdan alınan söz üzere kışın yollarımızın açık tutulması,yolların bakım ve onarımının yapılması.

20-Günlük rutin işlerin düzenli bir şekilde yürütülmesi.

21-Büyük düşünenler büyük projelerle yola çıkar “
Başkan Adayı Börekçi; “Seçilecek yönetimimizle berber yapacağımız bu işler ve sözlerimiz kısa,orta ve uzun vadede inşallah sözde kalmayacaktır.

Seçilecek Yönetim Kurulumuz bu işleri yaparken, Ankara Bürokrasi,valilik, İlçeKaymakamımız, Belediye Başkanımız, Sivil Toplum Örğütleri,İlçe Oda Başkanları ile istişare ederek ve desteklerini alarak yapmaya çalışacağız” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Editör: TE Bilisim