Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı Türkiye'nin Avrupa Birliği nezdinde Daimi Temsilciliğine atanırken, Bağdat Büyükelçiliğine Bakanlık İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Fatih Yıldız getirildi.


Faruk Kaymakçı kimdir?

26 Ağustos 1969 Tosya doğumlu Faruk Kaymakcı ilk ve ortaöğrenimi Tosya'da okudu. Lise yıllarında hentbol ve futbol kaleciliğini de yapan Kaymakcı, 19 yıldır Hariciyenin en zor ve kritik görevlerinde başarıyla çalışmıştır.

Libya, Afganistan ve iki kez Avrupa Birliği görevleri yapan Kaymakcı, son olarak Irak'ın ekonomi ve petrol başkenti Basra'da Başkonsolosluk görevini yerine getirmiştir. Dışişleri Bakanlığı'nın yaz kararnamesi ile Türk dış politikası açısından en kritik görevlerden birini de Bağdat Büyükelçiliğine atanan Faruk Kaymakcı " "Zor Görevlerin Diplomatı" olarak da bilinmektedir. 2004 yılında NATO Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen Büyükelçi Kaymakcı, yabancı dil olarak İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Faruk Kaymakcı Dışişler Bakanlığı atamalar listesinde yer alarak Bağdat Büyükelçiliğinde Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği görevine atandı.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak hemşehrimiz Faruk Kaymakcı'ya yeni görevinde başarılar dileriz.

Editör: TE Bilisim