Akdiken;”çiftçilerimizin istek ve sorunlarını bilerek geldiğimiz bu görevde, her zaman üreticilerin yanında olduk ve çiftçi kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için her yolu denedik ve denemeye devam edeceğiz.

 Tosya pirincimizin ismini resmi bir hale getirmek için Kaymakamımız Sayın Mehmet Türköz öncülüğünde çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalar kapsamında iki defa Kaymakam Bey’in başkanlığında toplantılar yaptık.

İSİM HAKKI ALINACAK

Bu toplantıların sonucu olarak pirincimizin ismine resmiyet kazandırabilmek için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Pirincimizin resmi olarak bir marka haline gelebilmesi için ilçemize gelecek olan yetkililer yaklaşık iki yıllık süre çalışmalar yapacaklar. Bu çalışmaların sonucunda inşallah, özellikle ilçemize ait olan pirinç çeşitlerinin tespiti yapılarak isim haklarını alacağız” dedi.

Bir gazetecinin Tosya’da farklı türden pirinçler yetiştiriliyor. Alınacak olan mahreç genel mi yoksa bir türe yönelik mi? Nasıl bir çalışma yapılıyor? Sorusu üzerine:

Başkan Akdiken;Tosya’da yetiştirilen pirinçlerin hepsine genel olarak mahreç alacağız. Paketlerin üzerine Tosya Pirinci yazacağız, fakat altına da hangi tür pirinç olduğunu (sarıkılçık, yaşar,akçeltik,Osmancık 97 vb.) yazacağız şeklinde açıklık getirdi.
Editör: TE Bilisim