Kastamonu İl Özel İdaresine yeni alınan Mobil Kırma ve Mobil Eleme Ünitesi ile Asfalt Bitümü taşıma amaçlı olarak alınan Roley Tanker’i hizmete girdi.

Yeni alınan araçların hizmet girmesiyle birlikte İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, makineler çalışırken yerinde inceleme yaptı.

Kastamonu’da 2013 yılının “Yol Yılı” olarak ilan edildiğini açıklayan Karahasan, İl Özel İdaresi olarak Kastamonu tarihinin en büyük hedefi olarak yılsonuna kadar 500 kilometre asfalt yol yapım işi yapacaklarını söyledi.

Kastamonu merkez ve ilçelerindeki programa alınan yollardaki genişletme ve alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Karahasan, diğer yandan asfalt üretimi için gerekli makine ve ekipmanların yenilerek, makine parkurunun güçlendirildiğini kaydetti. Karahasan, “Bunun bir örneği olarak, kamu kesimindeki ilk komplike Mobil Kırıcı ve Mobil Elek ünitemizi hizmete sokuyoruz. Kastamonu İl Özel İdaresi Makine Parkına katılan Kırma ve Eleme tesisimiz benzerlerinin aksine mobil olduğundan ihtiyaç duyulan yere kolayca götürebilme özelliğine sahiptir. Bu da bize ulaşım ve malzeme temini yönünden büyük tasarruf sağlayacaktır. Makinemizin, saatlik maksimum üretim kapasitesi 200 ton/saat olup187 Kilowatlık bir motor gücüne sahiptir. Ayrıca metal parçaların ayıklanmasını sağlayan magnetik seperatörü vardır. Toplam çalışma ağırlığı ise 31 bin kilogramdır. Aracımız uzaktan kumanda ile kontrol edilmektedir” dedi.

Mobil Elek Ünitesinin ise, iki kademeli elek sistemiyle üç ayrı malzeme ayrıştırabildiğini ifade eden Karahasan, “Maksimum eleme kapasitesi 300 ton/saat olup 8 metreküp giriş bunkerine, 75 Kilowat Dizel Motora ve 26 bin kilogram çalışma ağırlığına sahiptir. Mobil eleğimizde kırıcı gibi uzaktan kumanda ile kontrol edilmektedir. Asfalt Plentimizin ihtiyacı olan bitüm nakli için kullanmak üzere yeni aldığımız Roley Tank ise 27 bin litre kapasitesindedir” diye konuştu.

Roley tankının asfalt için çok büyük tasarruf edeceğini vurgulayan Karahasan, şöyle konuştu: “Tüm bu ekipmanlarımızla özellikle köy yolları alt yapı iyileştirme ve standartlarını yükseltme konusunda halkımıza daha iyi hizmet verebileceğiz”


Editör: TE Bilisim