HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya İlçesi Özboyu köyünde 4 ay önce marangoz atölyesinden çıkan yangında 8 ev yanmış ve 1 yaşlı kadın yanarak hayatını kaybetmişti. Yangın sonrası birçok yetkilin köye geldiğini fakat verilen sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediği söyleyen köyüler ‘’ Bizi önce yangın sonra duyarsızlık yaktı’’ dediler.

24 Haziran Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için köye giden gazetecileri karşılarında gören köylüler yangın sonrası yaşananları ve mağduriyetlerine dile getirdiler. Özboyu köyü muhtarı Ahmet Uğraşkan yangında evleri yanan köylü vatandaşlar ile yangının çıktığı işyeri sahibi ve aynı zamanda yangında annesi Döndü Kansızı alevlere teslim eden Hakkı Kansız ile yangın sonrasında yaşadıkları mağduriyeti anlattı ‘’ 7 Şubat 2018 tarihinde köyümüzde bu Hakkı kardeşimizin marangoz atölyesinde elektrik tesisatından çıktığı söylenen yangında maalesef 8 ev ve bu arkadaşımızın annesi yanarak hayatını kaybetti. O gece Özboyu köyü tabiri caiz ise Cehennemden bir gece yaşadı. Yangın gecesi köyümüze birçok yangın söndürme aracı geldi fakat köy yollarımızın defalarca talebimize rağmen açılmaması nedeni ile itfaiye araçları yangına yeterli seviyede müdahale edemedi ve 8 ev tamamen yandı. Yangın öncesinde ve sonrasında ilgili kurumlara köy yerinin taşınması için sürekli müracaat ve taleplerimiz olmasına rağmen bir türlü olumlu cevap alamadık. Yangın sonrasında devlet büyüklerimiz köyümüze gelerek gerekli yardımların yapılacağı ve hiç kimsenin mağdur edilmeyeceği sözünü verdi. Aradan geçen sürede evleri yanan vatandaşlarımı halen imam evinde veya komşu evinde kalmaktadır’’ dedi.

‘’ Köye İmam Gelmesin diye dua ediyorum’’

Yangında evini kaybeden ve Köy İmamı evinde kalmakta olan 75 yaşındaki yaşlı adam ‘’ Yangın sonrası evimizin yapılacağı sözü verildi fakat o günden bugüne ben halen Köy İmam evinde kalıyorum. Köye imam gelse ben ailem ile açıkta kalacağım. İnanmazsınız 75 yaşındayım ve bu yaşta köye İmam gelmesini istemiyorum. Siz anlayın artık benim durumda olduğumu. Devletimizi dış memleketten gelenlere kucak açıyor fakat biz bugün ortada kaldık. Devletimize kendi tapulu arsamızı veriyoruz bize ve köyümüz başka yer verin diye fakat cevap alamıyoruz’’ dedi.

Seçim sonrası köyden ayrılmak üzere olan gazetecilere seslenen 80 yaşındaki yaşlı teyze ‘’ Oğlum ben vatandaşlık vazifemi yaptım oyumu kullandım. Sen bana şimdi sorarsın ben Oyumu Bahçeli’ye verdim Cumhurbaşkanlığında da Paşamıza verdim Erdoğan’a verdim dedi.

(SDA-

Editör: TE Bilisim