Ortalıca Köyü İlköğretim Okulu 4. Sınıf Öğrencileri müfredatları içerisinde yer alan yerel yönetimler konusunu yerinde işlemek ve aynı zamanda Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak üzere Başkan Şahin’e ziyaretlerde bulundu.

Başkan Kazım Şahin yerel yönetimlerin yapısı ve işleyişi, Belediye Başkanının görev ve yetkileri, belediye birimleri ile ilgili bilgi vererek minik öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Ardından Tosya Belediye binasında birimleri tek tek gezen Başkan Kazım Şahin yerel yönetimler tarafından kamunun hizmetine sunulan projelerin örneklerini göstermek amacıyla Üç Oluklar Mesire alanı ve Tosya Kapalı Sebze ve Meyve Pazarı’nda öğrencilerle birlikte incelemelerde bulundu.

Tosya Belediyesi İtfaiye Amirliği’ne de kısa bir inceleme gezisi düzenleyen minik öğrenciler burada itfaiye erlerinden birimin işleyişi, görevleri ve yangın olayları karşısında yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgi aldı.

 

Yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Şahin özellikle yerel yönetimlerde bulunan yöneticilerin çok yönlü ve özellikli olması gerektiğini ifade etti.

öğrencilere bu şekilde yerinde verilen eğitimlerin daha verimli olacağını ifade eden Başkan Şahin, Tosya Belediyesi tarafından hizmete konulan projelerin yanı sıra kamu yatırımları ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim