Yaz aylarının geldiği şu günlerde Kene olaylarının artması ve birkaç gün  önce ilçemizde Ölümlü kene olayının meydana gelmesi ile birlikte vatandaşlar açık alanlara çıkmamakta ve tedirgin bir gün yaşamaktadır.

   Özellikle vatandaşlar Keneye karşı nasıl korunacaklarını ve kene yapıştığı anda nasıl tedbir alacaklarını bilmediklerini söyleyerek ilçemizdeki sağlık kuruluşları acaba bu konuda neden sessiz kalmaktadır,niçin bilgilendirme seminerleri düzenlememekte veya okullarda öğrencilere kene olayları karşısında nasıl davranılması gerektiği konulu programlar düzenlemektedir diye sormaktadır. 


İlçemizde Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık Grup Başkanlığı ve Devlet Hastanesi Baştabipliği aktif olarak görev yapmakta olup başarılı çalışmalar yapmaktadır.

Umarız ki halkımızın sesine kulak vererek içinde Sağlık görevlileri,İlçe Gıda ve Tarım müdürlüğü görevlilerinden oluşan bir komitenin hazırlayacağı ‘’Keneya karşı Mücadele ‘’ bilgilendirme komitesi kurularak İlçemizin merkezi yerlerinde,okullarda ve köylerimizde  bilgilendirme toplantıları yapar.

www.tosyahaberleri.com olarak bu gibi çalışmalara haber sitemiz her zaman destek verecek olup  Kene yüzünden başka ölümler olmamasını temenni eder.    

Editör: TE Bilisim