Seçim maddesinin yer almadığı genel kurulda bilanço ve hesapları gözden geçirildi ve faaliyet raporu, bilanço ve 2012  yılı bütçesi ibra edilerek onaylandı.


               OLAĞAN GENEL KURULDA KONUŞMA YAPAN BAŞKAN  MUSTAFA PAZARCI'NIN KONUŞMA METNİ

S.S. TOSYA ESNAF VE SANATKÂR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİNİN 24.01.2011 YILI TARİHİNDEKİ GENEL KURUL KONUŞMA METNİ

   Sayın Belediye Başkanım, Muhterem misafirler ve saygıdeğer ortaklarımız,
   Kooperatifimizin 60. Olağan genel kurul toplantısına şeref vermenizden dolayı yönetim ve denetim kurulları adına hoş geldiniz der şahsım ve kurullar adına şükranlarımı sunarım.
   Kıymetli ortaklarımız, kooperatifimiz 2011 yılında kullandırdığımız krediler açısından büyük bir başarı sağlamıştır. 2011 yılında kooperatifimiz kooperatifler sınıflandırmasında mart ayında 2. Sınıf kooperatif olmuş ve 75.000 TL kullandırmaya başlamış, nisan ayı itibariyle 1. Sınıf kooperatifler arasına girerek 100.000 TL kredi kullandırma seviyesine erişmiştir. 2010 yılında kullandırdığımız kredi miktarını 2011 yılında 2’ye katlamış bulunmaktayız.
   2011 yılında yeni tüzüğümüz gereği ve kooperatifimizin menfaatleri göz önünde bulundurularak personel yapımızı değiştirdik.  Müdürümüz Hüseyin ATAK’ın 2011 yılında sözleşmesi feshedildi ve kooperatifimize kadrolu avukat istihdam ettik.
   Bunun semeresini de 2010 yılında %35-40 olan takip oranını 2011 yılında siz değerli ortaklarımızın kullanmış oldukları kredileri zamanında ödemesiyle ve takipteki kredilerin tahsil edilmesiyle % 6-7 seviyelerine indirerek 1. Sınıf kooperatif konumumuzu devam ettirmekteyiz. Bunu yaparken ortaklarımızın mağdur olmaması için 2011 yılında hiçbir ortağımıza icra-i muameleyi gerektirecek bir gecikme olmadığından icra-i işlem yapılmamıştır.
   Sayın ortaklarımız sizlerin bize olan güvenine layık olmak için kooperatifimizin menfaatlerini her zaman ön planda tuttuk. Sizlerin desteğiyle kooperatifimizi bu seviyelere taşıdık ve yine sizin desteğinizle daha iyi yerlere getireceğimizden şüpheniz olmasın.
   Biz seçimleri 4 yıllığına geçen sene yapmış bulunmaktayız. Sanayi bakanlığı seçimlerin zamanında yapılmasını onaylamıştır.
   Gündemimizde seçim maddesi yoktur.
   Merkez Birliği Başkanı Sayın A. Kadir AKGÜL Beyin Şahsında Başkanlık Divanına, merkez birliği yönetim kuruluna, Bölge Birliği Başkanı Sayın Mehmet Ali TOSYALIOĞLU ve Yönetim Kuruluna, Tosya Halk Bankası Müdürü Sayın Nazmi ÇAKIN ve değerli personeline esnaf ve sanatkârlarımız için yaptıklarından dolayı şükranlarımızı sunarız ve başarılarının devamını diliyoruz.
   Bizlere tevdi ettiğiniz görevi hiçbir ayrım yapmadan hakkaniyet ve adalet ölçüleri içerisinde yerine getirdiğimize inancımız tamdır. Takdir siz değerli ortaklarımızındır.
   2012 yılının esnaf ve sanatkârlarımıza sağlık, esenlik ve kazançlı bir yıl olmasını C. Allah’tan niyaz ederiz.

Editör: TE Bilisim