SEDAT AĞACIKOĞLU 
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu ili Tosya ilçesinde Köy Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Koçgözlü 53 köyü kapsayan bir proje hazırlıyor.
Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı ve Aşağı Kayı Köyü Muhtarı İhsan Koçgözlü köylerin çevre temizliği, mezarlıkların temizlik ve bakımı için proje yapacaklarını söyledi.
Başkan İhsan Koçgözlü gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada;”geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda mezarlık ziyaretleri yapıldı. Mezarlıklar çalılık ve otlarla kaplandığı için gurbetten gelen vatandaşlarımız büyüklerinin ve yakınlarının mezarlarını bulmakta güçlük çektiler. Sadece bizim köyün mezarlığı değil bütün köylerin mezarlıkları aynı durumda. Büyüklerini ve yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlarımızın mezarlığa gittiklerinde aradıkları mezarı kolaylıkla bulabilmeleri için Muhtarlar Dayanışma Derneği olarak çalışma başlattık.

İlçemize bağlı 53 köyün hizmet alabileceği çevre temizliği ile mezarlıkların temizlik ve bakımı için proje hazırlıyoruz. Proje kapsamında çalıştıracağımız işçiler bütün köylerin mezarlık bakımlarını yapacak ve beden gücü ile yapılacak çevre temizliği ile bakım onarım işlerini de üstlenecek. Burada bizim en büyük iki sorunumuz var birisi işçilerin taşınması için araç sorunu diğeri ise yakıt sorunu bu sorunları aşmaya çalışıyoruz. Bu sorunları çözümleyip projemiz faaliyete geçtiğinde bütün köylerimiz tertemiz ve mezarlıklar da bakımlı olacak. Misafirlerimiz ve gurbetteki vatandaşlarımız memleketlerine geldiklerinde tertemiz bir köy bulacakları gibi köyde yaşayan vatandaşlarımız da tertemiz köylerde hayatlarını devam ettirecekler.Projemize ilgili kurumlarımızın ve yöneticilerimizin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim