Tosya’nın Camiisi Çok Ama Müftüsü Yok





Diyanet işleri Başkanlığı tarafından Temmuz 2011 tarihinde yapılan İl ve İlçeler Müftü Ataması Kararnamesinin yayınlanması ile birlikte İlçemizde yaklaşık 6 yıldır İlçe Müftülüğü görevini yerine getiren ve her ortamda artık ben Tosya’lıyım diyerek bizden biri olan  Hikmet Yazıcı Bursa Karacabey İlçe Müftülüğüne atandı.

Aynı Atama Kararnamesinde ise Alanya Müftüsü Sayın Ahmet Hamdi BAŞPINAR  Alanya müftülüğünde Tosya Müftülüğüne atandı.Atama kararnamesinin Diyanet işleri Başkanlığı Personel atama dairesinden Diyanet İşleri Başkanlığı başkanlık makamına gönderilmesi ile birlikte Tosya Müftüsü Yazıcının atama kararı imzalanarak Tosya Kaymakamlığına gönderilmiş olup, fakat Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar ’ın atama kararı imzalanmayarak başkanlık makamında bu güne kadar bekletilmiştir. Tosya Kaymakamlığı İlçe Müftüsünün  atama kararını Tosya İlçe Müftülüğüne göndererek  Tosya Müftüsü Hikmet Yazıcı Kasım 2011 tarihinde Tosya İlçe Müftülüğü görevini Resmen bittiğini ve yeni görev yeri olan Karacabey’e atandığını tebliğ etti.

Tosya Din Görevlileri Derneği tarafından organize edilen  Kastamonu İl müftüsü ve diğer ilçe müftülerinde katıldığı ,ilçe halkınında yoğun ilgi gösterdiği veda programının ardında Bursa Karacabey ‘e uğurlandı.

Aradan geçen yaklaşık 2 ay süre içinde Tosya İlçe Müftülüğü Görevini vekaleten  Muhsin Özdemir yerine getirmektedir.Bu süre içinde www.tosyahaberleri.com haber sitemiz Diyanet İşleri Başkanlığı Atama dairesi ile  irtibata  geçerek açık ve net olarak şu soruyu sordu
    ‘’ TOSYA İLÇE MÜFTÜSÜ KİM  ?’

Diyanet işleri başkanlığı  Tosya İlçe Müftüsünün şu an Alanya Müftülüğü görevini yerine getiren Ahmet Hamdi Başpınar olduğunu fakat atama kararının makamda bekletildiğini yazılı olarak haber sitemiz mail adresine bildirdi.

Sonuç olarak anlaşılan şu ki yaklaşık 30.000 bin nüfusu ile Türkiye’de İlçe Müftüsü olamayan tek ilçe TOSYA gerçeğini  ortaya çıkarıyor. Alanya halkı, siyasileri ve bürokratları topyekûn ilçe müftülerine sahip çıkarak  atama kararnamesine rağmen Ahmet Hamdi Başpınar halen Alanya müftülüğünde görevine devam etmektedir.

Tosya’ya gelip gelmeyeceği henüz belli değil ama Camiisi çok olup Müftüsü olmayan bir ilçe olan Tosya’mız da şu an ilçe müftü vekilliğini yapan Sayın Muhsin Özdemir,  bu görevi ve diğer resmi işlemlerle birlikte daha birçok konuda tek başına ve diğer din görevlisi memurlar  ile görevlerini yapmaya devam ediyorlar.

Eski müftü Hikmet Yazıcı’nın ilçemizden ayrılışında veda programları  düzenleyen bunlara  emek sarf eden başta dernekler olmak üzere ilçenin ileri gelenleri , siyasetçiler  ile  kamu kurum  ve kuruluşlarının yöneticilerinin  ilçemize yeni  müftü gelmesinde de aynı gayreti ve emeği bekliyoruz.

Ve şu soruyu  soruyoruz

ACABA NE ZAMANA KADAR   MÜFTÜSÜ OLMAYAN  İLÇE  OLARAK  KALACAĞIZ ?


Editör: TE Bilisim