SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Müftülüğü görevinden Ordu ili Perşembe ilçe Müftüsü olarak atanan Basri Bektaş onuruna veda yemeği düzenlendi.

 Yaklaşık 3 yıldır Tosya’da görev yaptıktan sonra Perşembe İlçe Müftüsü olarak atanan Basri Bektaş onuruna veda yemeği düzenlendi. Veda yemeği programına, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın,Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahi, İlçe Jandarma Komutanı Özgün Yapağı, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder,Askerlik Şubesi Başkanı Ömürcan Gedik İl Müftülüğü Şube Müdürleri ve Personeli, Tosya İlçe Müftülüğü Personeli ve din görevlileri katıldı.

Programın Sunuculuğunu Tosya Din Görevlileri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Faruk Akbıyık yaparken Kur’an Kerim tilavetini Merkez Ulu Cami İmam hatibi Ali Osman Tekin yaptı.

Tosya İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin yaptığı konuşmada Basri Bektaş hoca ile yaklaşık 3 ay gibi kısa bir süre çalışmamız oldu diyerek’’ Basri hoca ile çok az bir süre çalıştık. Hani derler ya insan yedisinde ne ise yetmişinde de odur diye ben bu kısa sürede Basri hocayı çok iyi tanıdım ve bende olumlu etki bıraktı. Doğruluktan hiç şaşmayan ve yanlışa yanlış deme cesaretini gösteren bir kişi olarak tanıdım. Yeni görevinde başarılar diliyorum’’ dedi.

İl Müftüsü Osman Aydın, Basri Bektaş Hocamız ile çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ‘Bir çalışma arkadaşımızın vedası için toplandık. Kendisi ile çalışma fırsatı bulduk. Bizim hafızamızda güzel anılar bırakarak ayrılıyor. Hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyor yeni görevinde başarılar diliyorum.’ dedi.

 Son Olarak veda konuşması yapan Basri Bektaş ‘ Yaklaşık 3 yıl önce Tosya’da göreve başladığımda hep yapıcı olmaya çalıştım. Bizler gönül yıkmakla değil gönül kurmakla bu günlere geldik. Hatalarımızda olmuştur insan kusurlarını bilirse insandır. Ama bilerek kasti olarak isteyerek kimsenin gönlünü incitmeyi kalbini kırmayı istemedim. Hep nasihatle uslanarak nasihat ile geçeceğini düşünerek belki de kendime de zarar verdim. Hiç unutmuyorum Ankara’da bir büyüğümüz demişti ki bir köye geldiğiniz ilk önce sizi karşılayacak o köyün kelpleri sonra delileri ondan sonrada asilleri gelir. Ama sizi uğurlarken o köyün ağaları ve beyleri uğurlar. Siz Ağalar ve Beylersiniz Allah hepinizden Razı Olsun’’ dedi.

Duygusal anların yaşandığı veda yemeğinde dualar edildikten sonra hediye ve plaketler takdim edilirken Müftü Basri Bektaş tüm misafirlerle vedalaştı ve ilçemizden ayrıldı.

  (SDA-






















Editör: TE Bilisim