SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Saat 19.00’ da başlayan çekiliş Tosya Mehmet Erkaragülle Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.


Çekilişe Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, MHP Tosya Belediye Başkan Adayı Mustafa Mola, Belediye Meclis Üyeleri, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Programda ilk olarak amorti çekilişi yapıldı. Amorti çekilişleri Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer ve Kasderfed Dernek Başkanı Hasan Şen tarafından yapıldı. Amorti ikramiyeleri son rakamı 4 ve 6 olan biletlere isabet etti.


Amorti ikramiye çekişinden sonra 19 Şubat Milli Piyango büyük ikramiyenin çekilişine geçildi. Büyük ikramiye Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz tarafından çekildi. 2 milyon TL lik büyük ikramiye 372790 numaralı Lülebulgaz, Ankara, Balıkesir ve İstanbul'da satılan çeyrek biletlere isabet etti.


200 bin TL lik ikinci büyük ikramiyenin çekilişi Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin tarafından yapıldı. İkinci büyük ikramiye 114448 numaralı bilete isabet etti. Çekilişin ardından konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin; “Milli Piyango Genel Müdürü Sayın Recep Biçer Kastamonulu bir hemşerimiz o bakımdan bugün burada 19 Şubat 2014 Milli Piyango çekilişi gerçekleştiriliyor. Tabi siz değerli Tosyalı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Sanki bir bahar akşamı gibi bu kış gününde bu salonu doldurdunuz bizleri yalnız bırakmadınız aramızda yine çok kısa süre zaman sonra gerçekleştireceğimiz mahalli seçimlerde belediye başkan adaylarımız var. Ben Sayın Mola’yı gördüm ama Sayın Börekçi, Sayın Bilgili, Sayın Torun yok ama Sayın Mustafa Mola da aramızda ben bütün adaylara kuvvetli bir alkış istirham ediyorum. Çok teşekkür ediyorum. İkramiyen kazanan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


Bilet çekilişlerinin ardından televizyon çekilişine geçildi. Vatandaşlara dağıtılan broşürlerden toplam 5 şanslı kişi televizyon sahibi oldu.


Çekilişin tamamlanmasının ardından Belediye Başkanı Kazım Şahin Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer’e takdim edilmek üzere Çekilişler Daire Başkanı Ekrem Gürsoy’a plaket verdi.

Gecede sanatçılar Safiye Aydoğan, Aysun Kaya ve Coşkun Sabah sahne aldı.

 

 

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ilçemizde gerçekleştirilen 19 Şubat çekilişinde sahne alan sanatçı Coşkun Sabah Tosyalıları coşturdu.


2 milyon TL büyük ikramiye çekilişinin ardından Tosya Cumhuriyet Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları ve Tosya’nın yöresel oyunları sergilendi. Sanatçılardan ve Milli Piyango İdaresi yetkililerinden beğeni toplayan halk oyunları ekibi izleyicilerden de büyük alkış aldı.


İlk olarak sahneye sanatçı Safiye Aydoğan çıktı. Seslendirdiği birbirinden güzel şarkılara eşlik eden izleyiciler zaman zaman tempo tuttu.


Sahneye ikinci olarak çıkan Mısır asıllı sanatçı Aysun Kaya izleyicileri coşturdu.  Aysun Kaya’nın performansıyla yerinde duramayan halk oyunları ekibi halay çekmeye başladı. Sahneye davet edilen ekip halaya sahnede devam etti.


Gecenin ilerleyen saatlerinde alkışlar arasında Coşkun Sabah çıktı. ‘Aşığım Sana’ isimli şarkısıyla sahneye çıkan yılların sanatçısı Coşkun Sabah, salondaki izleyicilerin alkışlarına teşekkür ederek yere indi. Burada kuvvetli alkış alan sanatçı izleyicilerin sevdiği şarkıları seslendirdi. Yoğun istek alan sanatçı Coşkun Sabah Tosyalı sevenleriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Sanatçıya şarkılarında eşlik eden izleyiciler Milli Piyango çekilişinde eğlencenin tadını çıkardı.

Gecenin sonunda sanatçılara çiçek takdim eden Belediye Başkanı Kazım Şahin ilçe halkına muhteşem bir gece yaşattıkları için teşekkür ederek Tosya Pirinci hediye etti. 

Editör: TE Bilisim