Mevlid Kandili Hazreti Muhammed'in doğduğu gece olması sebebiyle önemlidir. Mevlit Kandili dualarla ve namaz kılınarak ibadetle geçirilmelidir. Peki Mevlid Kandili ne zaman? İşte kandil gecesinde okunacak dua ve yapılacak ibadetler...

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sas) kutlu doğumu olan Mevlid Kandili yaklaşıyor. Mevlid Kandili coşkusu Türkiye'yi saracak. Camiler Mevlid Kandili için dolup taşacak. Peki Mevlid Kandili ne zaman? Yapılacak ibadetler neler? İşte o ayrıntılar...

Mevlid mana olarak doğum günü demektir. Mevlid Kandili Hazreti Muhammed'in doğduğu gün olması sebebiyle İslam alemi için önemlidir. Mevlid gecesi için Hazreti Ebu Bekir "Resûlullah Efendimizin doğumuna dâir yazılanların okunması için bir dirhem harcayan, Cennette bana arkadaş olur" demiştir.
 
MEVLİD KANDİLİ'NDE NE OLDU?
 
Mevlid Kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S) dünyaya teşrif ettiği gündür. Yılın ilk kandili olan Mevlid Kandili, duaların ve ibadetlerin kabul edildiği mübarek günlerdendir. Bu gecede bol bol dua edilmesi öneriliyor.

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Mevlid Kandili 2015 yılında salıyı çarşambaya bağlayan gece yani 22 Aralık gecesi kutlanacak. Peygamber Efendimiz'in doğum günü olan Mevlid Kandili 22 Aralık Salı gecesi idrak edilecek.

12 Rebîulevvel 1437 Mevlid Kandili 22/23 Aralık 2015 Sal/Çar

KANDİL GECESİ HANGİ İBADETLER YAPILIR?
 
*Bu mübarek gece kusur ve günahlarımızdan tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız. En azından bir tesbih "Estağfirullah" demeliyiz.
 
*Peygamberimiz (S.A.V.)'e hiç olmazsa bir tesbih salat ü selâm okumalıyız.
 
*Böyle mübarek bir gecede yapacağımız ibadetlerin en önemlisi Kur'an-ı Kerim'i okumak, dinlemek ve anlamı üzerinde düşünmektir.
 
*Mevlid Gecesini idrak edip ihya ederken bir de şu hususu iyice tefekkür etmemiz gerekir.
 
*ALLAHü Teâlâ'ya tam bir huşu içinde dua ve niyazda bulunmalıyız.
 
*Mevlid Gecesi ve gündüzündeki namazları cemaatle kılmaya son derece gayret göstermelidir. Kaza namazı bulunan kimseler, bu namazlarını kaza etmeye çalışmalıdırlar.
 
*Mevlid Gecesi gündüzünde mezarlar, bizden dua bekleyen yakınlarımızın kabirleri ziyaret edilmeli.

Editör: TE Bilisim