Yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgiler alan Kaymakam Türköz,yaptığı açıklamada, ’’Ülkemizde  4+4+4 Eğitim Sistemine geçilmesiyle birlikte, ilçemiz genelinde ki okullarda yeni düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda,yeni eğitim öğretim yılında Mehmet Akif Ersoy Okulu’nun ek binası, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vermeye başlayacak’’dedi.


2012-2013 eğitim öğretim yılına başlamadan önce okulda  devlet vatandaş işbirliğiyle yenileme çalışmalarına başlandığı dile getiren Türköz,’’ Tosya Kaymakamlığı,Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve  ilçemizde faaliyet gösteren iş adamlarımızdan, Üçpınar Tuğla Fabrikası Sahibi Hilmi Vanlı,Güvercin Petrol Sahibi Mesut Güvercin ve Sedef Doğrama Sahibi Nurettin Koçkan ile birlikte  devlet vatandaş işbirliğiyle Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokul’umuzun, dış ve iç cephe boyası yapıldı.30 adet kapısı değişti. Diğer yapılan işlerle  birlikte okulumuz, 2012-2013 eğitim öğretim yılına tam anlamıyla hazırlanmış olacak’’diye konuştu.

Tosya Kaymakamlığı olarak ilçede eğitim öğretim seviyesini yükseltmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını  vurgulayan Kaymakam Türköz, sözlerine şöyle devam etti,’’ Çocuklarımız en büyük eserimizdir. Onları, yarınlara en iyi donanımla hazırlamak hepimizin en öncelikli görevleri arasında olmalıdır.Bir ülkenin kalkınması, o ülke halkının gelişmesine sıkı sıkıya bağlıdır. İnsanları geliştirmek, onlara kalkınmaya uygun davranışlar kazandırmak da ancak eğitimle olur. Bizlerde bu kapsamda ilçemizde eğitim seviyesini yükseltmek için yaptığımız çalışmalara destek veren iş adamlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunar,teşekkür ederim.’’

Editör: TE Bilisim