SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçesinde marangoz bir baba, sabah erken saatlerde okula gitmek için araç bekleyen çocukları üşümesin ve ıslanmasın diye ağaç malzemeden bekleme yeri yaptı.

Tosya’nın Marangozlar sanayi sitesi mevkiinde ikamet eden Şevket Öztürk isimli marangozun astım hastası çocuğu ve diğer çocuklar her sabah okula gitmek için aracın gelmesini bekliyordu. Havaların soğuması ve kış şartlarının zorlaşmasıyla birlikte Şevket Öztürk, çocukların araç beklerken üşümemesi için çareyi bekledikleri alana ahşaptan kapalı bir mekân yapmakta buldu. Çocuklar ise babalarının yaptıkları bu uygulamadan oldukça memnun.

"ÇOCUKLARI ALMAYA GELEN ARACIN NE ZAMAN GELECEĞİNİ KESTİREMEDİĞİMİZ İÇİN ÇAREYİ BU YÖNTEMDE BULDUK"

Çocuklarını araca bindirmek için yol kenarında beklediklerinde durumun farkına vardıklarını belirten Şevket Öztürk, "Saatlerin geri alınması ile birlikte çocuklarımız erken saatlerde evden çıkıyorlar. Kış aylarında hava şartlarından dolayı astım hastası çocuğum sık sık rahatsızlanmaya başladı. Bir sabah çocuğum la birlikte evden çıktım. Baktım benim çocuğum ve diğer çocuklara okula gidecekleri aracı beklemeye başladılar. Yağmur bir yandan soğuk diğer yandan çocukların hem ıslanıp hem de üşüdüklerini gördüm. Marangoz atölyeme gittiğim zaman çocuklar üşümesin ve ıslanmasın diye o anda aklıma böyle bir koruma alanı yapmak geldi" dedi.

Marangozlar sanayi sitesinde çocukları ve diğer çocuklar için kurduğu ahşaptan yapılma bekleme noktası diğer öğrencilerin velileri ve vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Editör: TE Bilisim